Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: kikapott az Ajkától, még nem jutott fel a Nyíregyháza

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 30. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén az éllovas Nyíregyháza-Spartacus feljutásának bebiztosítása volt a tét az Ajka vendégeként…

 

Némi meglepetésre a középmezőnyben található Ajka 1-0-s győzelmet aratott hétfő este a favorit Nyíregyháza-Spartacus ellen, így az éllovas egyelőre nem tudta biztosítani a bajnoki címét és a feljutást. Bár a hazaiak bátran kezdték az összecsapást, az első félidő nagy részében a Szpari uralta a játékot, azonban a vezetést nem tudták megszerezni, így az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. A fordulás után az Ajka előtt adódott több nagy lehetőség, melyből az egyiket gólra is váltották, amikor a 61. percben Csizmadia lekészítését követően Kenderes Zoltán húsz méterről nagy erővel lőtt a kapuba. A hátralévő félórában a Nyíregyháza keveset veszélyeztetett, így nem is tudott kiegyenlíteni, ezzel egyelőre nem tudták bebiztosítani a feljutást.

Ettől függetlenül a Szpari négy fordulóval a vége előtt kilencpontos előnnyel vezet a második Vasas előtt, és tíz egységgel előzi meg a harmadik helyen álló ETO FC Győr gárdáját, így aligha kell aggódnia a feljutást illetően.

Ajka – Nyíregyháza-Spartacus 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kenderes (61.), ill.

A 30. forduló eredményei

Budafok – BFC Siófok 1-0
BVSC-Zugló – Csákvár 1-0
Gyirmót – Kozármisleny 3-5
Kazincbarcika – Budapest Honvéd 1-0
Mosonmagyaróvár – ETO FC Győr 0-5
Pécsi MFC – Szombathelyi Haladás 1-1
Szeged – Soroksár 0-0
Vasas – Tiszakécske 1-1
Ajka – Nyíregyháza-Spartacus 1-0

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore