Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: Jamie Vardy vezérletével nyert és bajnok lett a Leicester – videóval

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 45. fordulójának zárómérkőzésén a Leicester a Preston otthonába látogatott.

(Photo: James Holyoak | MI News) (Photo by MI News/NurPhoto via Getty Images)

A Leicester már biztos feljutónak mondhatta magát a találkozó előtt, azonban a bajnoki címhez még egy győzelem kellett a hátralévő két mérkőzéséből, ami össze is jött a Preston ellenében Jamie Vardy vezérletével. A “Rókák” fennállásának ez volt a 9. bajnoki címe, ami az angol másodosztályt illet.

A vezetést a 36. percben szerezte meg a Leicester, Akgun kapott Fatawutól a védők mögé egy labdát, majd a török játékos középre tette Jamie Vardynak, a rutinos csatár pedig ugyan eltörte a labdát, de így is utat talált magának a kapuba, 0-1! Az 52. percben megduplázták meg előnyüket a “Rókák”, a középhátvéd Faes mutatott be egy csatárokat megszégyenítő szólót három védő gyűrűjében, majd a lövése is hasonlóképp sikerült, de csak a kapufát találta el, a kipattanóra azonban Vardy lecsapott és izomból az üres kapuba vágta a labdát, 0-2! A 67. percben pedig végleg eldöntötte a találkozó sorsát a vendég együttes, a remek formában játszó Fatawu törte fel a védelem jobb oldalát, majd kiválóan vette észre középen az üresen álló McAteert, akinek annyi dolga volt, hogy 5 méterről a kapuba bólintson, 0-3!

Preston – Leicester 0-3 (0-1)
Helyszín: Deepdale (Preston), Vezette: S. Allison
Gólszerzők:ill. Vardy (36., 52.), McAteer (67.)

A mérkőzés videós összefoglalója:


A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore