Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Orbán szerint véget ér a Bayern egyeduralma

Az RB Leipzig csapatkapitánya szerint az elmúlt 11 szezont megnyerő Bayern Münchennek nem lesz egyszerű dolga visszafoglalnia a trónt…

(Photo by Silas Schueller/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München sorozatban megnyert 11 bajnoki címe után a Bundesliga 2023-2024-es kiírásában a Bayer Leverkusen diadalmaskodott, és az RB Leipzig magyar válogatott játékosa, Willi Orbán szerint nem valószínű, hogy a bajorok ezt követően hasonló dominanciát fognak alkotni:

“Azt várom, hogy a Bayernnél folytatódik az átalakulás. Új vezetőedző, változások a keretben – ezt nem lehet egyik napról a másikra megoldani. A Bayern mindig erős, de szerintem egy ideig nem lesznek olyan dominánsak, mint voltak az elmúlt tíz évben.”

A Bayern München a Bajnokok Ligájában elődöntős – ellenfele a Real Madrid lesz –, ez az egyetlen sorozat, amelyben még van esélye trófeát szerezni a mostani idényben. Thomas Tuchel az idény végén távozik a vezetőedző posztjáról, és egyelőre nem tisztázódott, hogy ki lesz az utódja.

“Csak annyit mondhatok, hogy Ralf Rangnick top edző. Világos elképzelései vannak a játékról és jó a fiatal futballisták fejlesztésében” – fogalmazott Orbán a poszt legfőbb várományásáról.

A hátvéd a saját klubjával kapcsolatban azt mondta, a mostani idényben azért nem tudtak élni a Bayern viszonylagos meggyengülésével, azért nem voltak harcban a bajnoki címért, mert tavaly nyáron nagy változáson ment keresztül a keretük. Josko Gvardiol, Konrad Laimer, Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku távozásával az RB Leipzig négy fontos pillérét is elvesztette. A lipcsei gárda jelen állás szerint a negyedik helyen áll a Bundesligában.