Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Alaves Baszkföldön szerzett pontot

Az Alaves idegenben lepte meg a Bilbao csapatát, hiszen a hazai baszk együttes nem tudta hozni a kötelezőként várt győzelmet.

c1pu6zsxuaawjeg

A bilbaói ütközet után egyik csapat sem hagyhatta el győztesen a pályát (forrás: twitter.com/LaLiga)

A spanyol élvonal 17. fordulójában a 7. helyen álló Bilbao a 12. poziciót elfoglaló Alavest fogadta.
Papíron a hazaiak voltak a meccs esélyesei, és próbálták is véghez vinni az akaratukat. Negyedórához érve Laporte fejelte a vendég kapura a labdát a szögletet követően, de kevéssel fölé ment a játékszer. Hiába igyekezett a baszk együttes, az Alaves még nagyobb helyzetbe került a 36. percben, amikor Camarasa közelről a kapufát találta el! Helyzete összességében így is több volt a Bilbaonak az első félidőben, és mezőnyben is a hazaiak voltak az ászok, de gólt egyik együttes sem tudott szerezni.

A fordulást követő első nagyobb helyzetre a 67. percben került sor, amikor a vendégek puskáztak el lehetőséget – Deyverson a kipattanót lőtte rá, azonban Arrizabalaga viszont nagyot védett, aki a 36. percben Iraizoz helyét vette át. A vendégek kezdtek felkapakoszdni, és felérni mutatók téren is a baszk ellenfelükhöz, viszont a gól még továbbra is váratott magára.
Mindhiába, egyik csapat sem tudott betalálni. A Bilbao maradt a 6., és már ebben a körben nem előzhetik meg, míg az Alaves egy helyet előrelépett, de többen is előzhetik a klubot. A hazaiak nem ünnepelhetnek, nem tudták hozni a kötelezőt, a vendégek számára viszont fontos volt ez a pontszerzés.

laliga

Athletic Bilbao – Alaves 0-0

Nagy Dávid