Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette Botkát a Fradi, Ramirezt a Krasznodar

Az elsők között számoltunk be róla, hogy Botka Endrét leigazolta a Ferencváros. A Honvéd után már a Ferencváros is bejelentette a jobbhátvéd szerződtetését. Közben az ecuadori Ramirezről szó nem esett még a zöld-fehérek hivatalos oldalán, pedig a Krasznodar hétfőn délután bemutatta az új szerzeményét, a balhátvéd pedig elköszönt a szurkolóktól és a vezetőktől Instagram oldalán.

45487-fradi-hufradi.hu

Botka szerződésének időtartamáról nem esett szó a délutáni bejelentésnél. Bemutatásában megemlítik, hogy 19 évesen mutatkozott be az NB I-ben, fél évig kölcsönben szerepelt a Kecskemétnél. Az előző szezonban 31 bajnokin lépett pályára a vörös-feketék színeiben. A jelenlegi bajnokságban 17-szer szerepelt, emellett két Magyar Kupa-meccsen is játszott. Leírják, hogy Botka bemutatkozott már a válogatottban, így Böde Dániel, Dibusz Dénes, Gera Zoltán, és Lovrencsics Gergő mellett ő az ötödik labdarúgó aki a nemzeti tizenegynél számításba van véve az első csapat keretéből. Tehát Pintér Ádámot itt már nem említik az első keret játékosaként. Igaz azt se írják, hogy nem számolnak vele.

A pénteki szezonkezdetnél kaptuk a fülest, hogy Pintér Ádámra és Florian Trinksre nem számítanak az első csapatnál, s ők hétfőn Lipcsei Péter csapatával kezdik el az edzéseket. A német középpályásról közben a kreiszeitung.de azt írja, hogy próbajátékon szerepel a Bundesliga 2-ben szereplő Erzgebirge Aue csapatánál. A Ferencváros vezetői minden bizonnyal nem gördítenek akadályt a távozása elé.

Popov Patrik közben a fiókcsapathoz a Soroksárhoz kerül a következő fél évre kölcsönbe. Az 1997-ben született ifjú támadó, már évek óta a Fradi második csapatában ontotta a gólokat, a következő időszakban bizonyíthatja, hogy már megérett az élvonalra.

instagramRamirez Instagram

Cristian Ramirezről már decemberben megírtuk, hogy megegyezett az orosz Krasznodar csapatával. Kubatov Gábor az évzáró banketten is elismerte, eladták a védőt. Eddig a hivatalos oldalon viszont nem szerepelt az átigazolásról semmilyen információ. Mostanáig sem, ezzel szemben a Krasznodar ma a hivatalos oldalán bejelentette a szerződés tényét, fényképen dokumentálva az aláírást. Ramirez az Instagram oldalán búcsúzott Budapesttől, a szurkolóktól, a játékostársaktól és a vezetőktől is egy képmontázzsal. Később pedig új csapatának a mezével fényképezkedett.

Endrődi Dávid