Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves: “Nem a Bilbao elleni meccsre készültek a Barcások”

Tegnap este vehették át az év álomcsapatába szavazott játékosok a megérdemelt díjukat a FIFA-gálán. Habár a csapatban négy Barcelona játékos is szerepelt, nem jelentek meg a gálán a szerdai Athletic Bilbao elleni kupameccsre hivatkozva. A volt csapattárs, Dani Alves szerint ez csak kifogás volt. 

3bffdc3c00000578-0-image-a-2_1483985120139

2016 év legjobb játékosai, legalábbis akik megjelentek (Forrás: sport.net)

Dani Alves is benne volt a FIFA év csapatában, és ő el is ment átvenni a díjat a zürichi rendezvényre, de a négy Barcelona játékos, Messi, Suarez, Iniesta és Pique, nem jelentek meg. A hivatalos ok az volt, hogy a szerdai Athletic Bilbao elleni kupamérkőzésre készülnek, viszont Dani Alves nem bírta ki, hogy ne mondja el erről a véleményét, és nem is finomkodott. Szerinte ugyanis ez csak kifogás volt, és csak nem akartak ott állni a színpadon a Real Madrid játékosaival úgy, hogy szinte teljesen egyértelmű volt, hogy Cristiano Ronaldo lesz majd az év férfi játékosa.

“A Barcelona játékosainak is itt lett volna a helye, hiszen róluk is szavaztak az újságírók, játékosok és a kapitányok, és őket is díjazták. Tiszteletben kell tartaniuk Cristiano Ronaldo győzelmét is, hiszen a többség őt tartotta idén a jobbnak. Már felkészültek a Bilbao elleni meccsre, és pontosan tudják, hogy mire számíthatnak majd szerdán, ezzel a kihívással viszont nem tudtak szembenézni. Pedig elhihetik, nekem sem volt túl kényelmes ennyi fehér mellett.” – poénkodott véleménye végén a brazil.

Cristiano Ronaldo sem bírta ki, hogy ne hozza fel a témát, ő csak a beszéde végén említette meg, hogy örült volna, ha a Barca játékosok is ott vannak a gálán.