Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szakály Péter távozik Debrecenből

Folytatja a nyáron megkezdett keretátalakítását a Debrecen. Augusztus végéig többek között Tisza Tibor, Kulcsár Tamás, Varga József, Bódi Ádám, Lázár Pál, Korhut Mihály hagyta el a korábbi bajnokcsapatot. A mai napon újabb öt labdarúgóról számolt be a hivatalos oldal, távoznak Debrecenből.

szakaly_peter_2debreceninaplo.hu

“A szakmai stáb és a klubvezetés döntése értelmében Szakály Péter, Geoffrey Castillion, Ognjen Djelmic, Kuti Krisztián és Balogh János nem kezdi meg felkészülést a DVSC első csapatával. Az említett labdarúgók máshol folytatják a pályafutásukat. Valakinek már van csapata, míg másoknak a következő napokban a klub értékesíti vagy kölcsönadja a játékjogát.” – olvasható a klub közleményében.

A távozó labdarúgók közül egyedül Szakály Péter elküldése okoz némi meglepetést, hiszen a középpályás fontos láncszem volt a Debrecen támadásépítésében. Az NB I-ben Kaposváron mutatkozott be, 2008 januárjába érkezett a Lokihoz. 286 élvonalbeli bajnokin 49 gólig jutott eddig. Igaz ő biztos, hogy hamar talál magának új klubot.

Geoffrey Castillion másfél éve érkezett Magyarországra, ebből 2016 tavaszán a Puskás Akadémiában játszott. Az NB I-ben 30 meccsen 3 gólt szerzett. A cikk szerzője is többször bírálta, hogy nem NB I-es játékos, mostanra a Lokinál is belátták.

Ognjen Djelmic 2016 tavaszán érkezett a Fradi EL – ellenfelétől a Zeljeznicartól. Kifejezetten Bódi Ádám pótlására igazolták, de egy külföldi focistától többre van szükség annál, mint amit ősszel mutatott. Az NB I-ben összesen egy év alatt 16-szor kapott játéklehetőséget.

Kuti Krisztián nyáron már majdnem Szolnokra került, de végül az 1992-ben született jobbhátvéd Herczeg András két meccse alatt átesett a tűzkeresztségen és 24 évesen bemutatkozhatott az élvonalban. Végül öt NB I-es meccsen egy gólig jutott, tavasszal ő is már máshol bizonyíthat.

Balogh János a Nyíregyháza kizárása után tért vissza nevelőklubjába. Lumbágóval kezelték, az elmúlt másfél évben a felnőtt csapatban pályára sem tudott lépni. Érdekes módon a Lokihoz való igazolásakor Nenad Novakovics, Bozidar Radosevics, Slakta Balázs és Verpecz István volt a poszttársa. Közülük már csak az utóbbi van Debrecenben.

Új fiúkról még nincs információ, az edzéseket ma kezdi a Loki. Kölcsönből visszatért Barna Szabolcs, aki ősszel Nyíregyházán futballozott és Varga Kevin, aki Balmazújvárosban játszott. Rajtuk kívül még négy fiatal, Kerekes Krisztián, Csősz Richárd, Nagy Kevin és Koval Viktor csatlakozott az első kerethez. Közülük Kerekes és Nagy Kevin az előző szezonban Balmazújvárosban játszott kölcsönben, Koval Viktor pedig nyáron érkezett Dunaújvárosból. Talán most elkezdődik az amire évek óta várnak a DVSC-szúrkolók, sajátnevelésű fiatalokat vet be Leonel Pontes.

Endrődi Dávid