Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új csatár az MTK-nál

Tizenkét gólt szerzett ősszel az MTK, tehát még az optimista drukkerek sem mondhatják azt, hogy kiváló volt a kék-fehér csapat támadójátéka. Torghelle Sándor mögött ugyan egy montenegrói válogatott csatár ült a kispadon Nikacs személyében, de ősszel ő is többször sérüléssel szenvedett. Az MTK a mai napon kölcsönvette a Haladás támadója az olasz-argentin Leandro Martinezt.

img_7178mtkbudapest.hu

Az 1989-ben született, jobblábas csatár – kölcsönben, vételi opcióval – immáron a kék-fehéreket erősíti. A támadó korábban a Budapest Honvédban, a Győri ETO-ban és a Haladásban szerepelt Magyarországon. 2016 nyarán az olasz harmadosztályú A.S. Lucchese csapatához került kölcsönbe, melyben 11 találkozón szerepelt, s ezeken egy gólt szerzett. Az U20-as válogatott labdarúgó eddig 65 mérkőzésen játszott a magyar labdarúgás legmagasabb osztályában, és 21 gólt termelt.

Sokat tudok az MTK hagyományairól – kezdte első kék-fehérben adott interjúját az mtkbudapest.hu weboldalon a csatár. – Fantasztikus a megnyert 23 bajnoki cím, rendkívül büszke vagyok arra, hogy ilyen tradíciókkal rendelkező klubhoz csatlakozhatok. Remélem, hogy hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, ha kell, akkor gólokkal, de alapvetően a játékommal.

Domonyai László klubigazgató így kommentálta a csatár érkezését a hivatalos weboldalon:

Leo Martinez olyan játékos, aki már bizonyított Magyarországon, tehát nem ismeretlen labdarúgó érkezik hozzánk. A tabellán pillanatnyilag elfoglalt helyezésünk azt kívánja, hogy erősítsünk a csapaton. Elképzelésünk szerint új szerzeményünk beváltja a hozzá fűzött reményeket, és góljaival segíti az MTK Budapestet céljai elérésében.

Nikházi Márk után Martinez az MTK második igazolása. Egyelőre távozókat még nem jelentett be a klub, de egyes hírek szerint Szatmári Lóránd, Darko Nikacs is új csapatban folytathatja.

Endrődi Dávid