Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Kupa: Biztossá vált a Valencia kiesése – videó

Nem történtek komoly meglepetések a Spanyol Kupa nyolcaddöntőinek csütörtöki visszavágóin, érvényesült a papírforma az első meccsek után.

Kép: Betting Adda

Kép: Betting Adda

Két olyan találkozót rendeztek csütörtök este a Sevilla-Real Madrid derbi előtt, melyeken nem lehetett sok izgalomra számítani. Az odavágókon ugyanis gyakorlatilag eldőlt már a továbbjutás: az Eibar idegenben is magabiztosan verte a bajnokságban sereghajtó Osasunát 3-0-ra; illetve a Celta Vigo is könnyedén túljutott ellenfelén egy sima, 4-1-es győzelemmel. Utóbbi eset már csak azért sem meglepő, mert Valenciában még a szokottnál is komolyabb a baj – Prandelli is elhagyta a csapatot, így most Voro mester próbálja meg gatyába rázni a társaságot. A hétvégén nem tudtak nyerni a La Ligában, pedig háromszor is vezettek az Osasuna ellen, de a hazaiaknak akkor mégis sikerült egyenlíteni az utolsó pillanatokban – egy jó kupaszereplés remek gyógyír lenne számukra az ehhez hasonló pofonok után.

A visszavágón a Celta otthonában kellett volna csodát tenniük, de az hamar eldőlt, hogy nem fog itt történni semmi. egy 3-0-ás sikerrel továbbmehettek volna, de egy ilyen győzelemre nagyon kevés esélyük volt idegenben. A Celta irányított és valamivel veszélyesebb is volt ellenfelénél, a 61. percben pedig Rossi góljával még a vezetést is megszerezték. Örömük alig két percig tartott, ugyanis Araujo egyenlíteni tudott, így a Valencia már “csak” három gólra volt a továbbjutástól. A kilátástalan helyzet végül fel is őrölte őket, a hajrában pedig még a döntetlenről is lecsúsztak: Sisto a 93. percben adta meg nekik a kegyelemdöfést, amivel a Celta Vigo kettős győzelemmel harcolta ki helyét a legjobb nyolc között között. A másik találkozón már nem strapálták magukat annyira a csapatok és egy sima 0-0-al letudták a kötelezőt. A Celta Vigo és az Eibar is továbbjutott.

Celta Vigo – Valencia 2-1
G.: Rossi (61.), Araujo (63.), Sisto (93.)

Eibar – Osasuna 0-0
G.:

http://www.dailymotion.com/video/x589xu4_giuseppe-rossi-goal-hd-celta-de-vigo-1-0-valencia-12-01-2017-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x589y5r_vinicius-araujo-goal-hd-celta-de-vigo-1-1-valencia-12-01-2017-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x58a2bm_pione-sisto-goal-celta-de-vigo-2-1-valencia-12-01-2016-hd_sport

Baranyai Balázs