Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Úgy gondolom, én vagyok a Liverpool legjobb csatára” – Sturridge

Daniel Sturridge neve leginkább két dologról szokott az emberek eszébe jutni. Az egyik vitathatatlanul a támadó messze földön híres sérülékenysége. Szegény Sturridge gyakorlatilag többet maródik, mint ahányszor pályán van. A másik a támadó fantasztikus tehetsége, gólérzékenysége. Ez utóbbi ugyanúgy vitathatatlan tény. A Manchester United elleni hétvégi összecsapás előtt hallatott magáról kicsit a “Vörösök” csatára.

P160924-079-Liverpool_HullDaniel Sturridge (fotó: thisisanfield.com)

A 27 éves angol válogatott támadó a Sky Sportsnak adott interjút.

Véleményem szerint én vagyok a Liverpool legjobb csatára” – jelentette ki önbizalommal telve Sturridge. – “Ám a menedzsernek és mindenki másnak is megvan a joga a saját véleményéhez.”

A bal lábas játékos nem tartozik éppenséggel Jürgen Klopp kedvencei közé, már ami a mindenkori kezdőcsapat kijelölését illeti. Idén mindössze 11 bajnokin kapott szerepet Sturridge, emellett két Ligakupa- és egy FA-kupa-meccsen léphetett pályára. A ligában egyetlen gólja van, a két kupasorozatban viszont jobb a mérlege, 4 gólt termelt az ottani meccseken. Emellett úgy néz ki, hogy középcsatár poszton Roberto Firmino és Divock Origi is elsőbbséget élvez vele szemben.

“Hinned kell magadban, de sosem szabad elfelejteni, hogy a csapatot a menedzser állítja össze. Szóval ha jelen pillanatban, az aktuális mérkőzés előtt úgy érzi, nem én vagyok a legalkalmasabb csatár a feladatra, akkor az az ő döntése” – folytatta Sturridge. – “Nem lehetek mérges emiatt, el kell fogadnom a döntést.”

“A dolgok nem arról szólnak, hogy mikor vagy sérült, vagy mikor nem vagy az..” – tért ki gyakori kihagyásaira az angol. – “Csak az a fontos, hogy amikor a pályán vagy, a legjobbadat nyújtsd. Természetesen mind a 38 bajnokin pályára lépnék, mint ahogy mindenki más, de a dolgok nem mindig így alakulnak. Ez a futball.”

Hétvégén nagy rangadó vár a Liverpoolra, hiszen az ősi rivális Manchester United otthonába látogat a gárda. A meccsnek hatalmas a tétje, hiszen a két együttest öt pont választja el a bajnoki táblázaton, és a “Vörös Ördögök” rámászhatnának az ezüstös pozícióban tanyázó ‘Poolra, amennyiben győznének ellenük. Ha valaki, akkor egy jó napot kifogó Daniel Sturridge sokat tehet azért, hogy a “Vörösök” ponttal távozzanak az “Álmok Színházából”.

Akárhogy is, vasárnap lehetősége lesz arra a ‘Pool táncos kedvű csatárának, hogy bizonyítsa állítását… Ha Klopp is úgy akarja.

Szerző: Draskovics Tamás