Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranycipő: Változások az élbolyban, Messi és Suarez is előre tört

C1v6LPgXcAAytgJAranycipő, a támadók legrangosabb elismerése a bajnoki klubfutballban, egy olyan trófea, mely teljesítmény alapú és nem úgy ítélik oda, mint például az Aranylabdát. Az adott szezon legeredményesebb labdarúgója kapja, persze súlyozva a bajnokságok erejét. Így fordulhat elő, hogy míg az NB I-ben egy gól egy pontot ér, addig a spanyoloknál egy gól kettőt. Vannak köztes bajnokságok másfeles pontszorzóval. A jelenlegi címvédő Luis Suarez, a 2015/16-os szezonban 40 bajnoki találatig jutott, így 80 ponttal ő nyert. Idén gyakorlatilag túl vagyunk a szezon felén, íme Európa jelenlegi legjobb és legeredményesebb góllövőinek Top 10-es listája. 

Véget ér a téli szünet, már ami a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) küzdelmeit illeti. A hétvégén újra pályán lesznek a csapatok, s tényként jelenthetjük ki, hogy Aubameyang előnye kitartott, az Afrika-kupán szereplő gaboni kiválóság vezeti továbbra is az Aranycipőért folyó idei versenyt. A Borussia Dortmund tehát pályán lesz, ám Aubameyang biztosan nem növeli góljainak számát, ugyanis a fekete kontinens seregszemléje miatt akár egészen február elejéig távol maradhat annak függvényében, hogy Gabon meddig jut. Emellett pedig végső sikere ellen játszik az a tény is, miszerint a Bundesliga “csupán” 34 fordulóból tevődik össze, míg a többi topligában 38 mérkőzést is játszhat egy játékos.

Szépen átrendeződött az első tíz névsora a hétvégi eredmények és gólok margóján. Dzeko, Bellotti és Modeste is kikerült a Top 10-ből. Az egy héttel korábbi állást IDE kattintva tekinthetitek meg. Icardi gólt lőtt az Interben , ezzel pedig a dobogó második fokára kúszott fel. Az egy hete még második Diego Costa körül nagyot fordult a világ, az ötödik pozícióba csúszott vissza a spanyol, aki a Chelsea keretén kívül találta magát, a pletykák és a történések pedig a távozását mutatják egyik pillanatról a másikra egészen meglepő módon. Lionel Messi és Luis Suarez is előre tört, az FC Barcelona egy ötöst rúgott, a két klasszis pedig két-két góllal vette ki a részét a sikerből. Szintén eredményes tudott lenni Alexis Sanchez és Ibrahimovic. Az Arsenal és a Manchester United klasszisa is növelte így pontjainak számát.

Ellenben Cavani nem tudott eredményes lenni a francia pontvadászatban, így a mezőny sűrűsége miatt egy szempillantás alatt öt helyet csúszott hátra. Higuaín gólja csak szépségtapasz volt, a Juve vereséget szenvedett a Fiorentina ellen, az argentin számára azonban a találat Top 10-es tagságot eredményezett ideiglenesen. A listát jelenleg a regnáló angol gólkirály Harry Kane zárja, a válogatott támadó fantasztikus formába lendült, csakúgy mint csapata a Tottenham. A sztárcsatárok közül hétvégén ő volt az egyetlen, aki mesterhármast tudott jegyezni.

FRISSÍTÉS: Ma este játszik bajnoki meccset a Torino és az AC Milan, s mivel a cikk közzététele közben Belotti betalált, így az olasz már 14 gólos, tehát 28 pontos. A találat tükrében Harry Kane ideiglenesen lecsúszott a Top 10-es névsorról.

Teljes képernyő rögzítése 2017.01.16. 202737