Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A téli szünet után jöjjön a folytatás! – előzetes

Eddig és nem tovább! Avagy a hétvégén folytatódik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2016/17-es kiírásának második fele, a szurkolóknak pedig már nem kell tovább koplalniuk, ami kedvenceik meccseit illeti. Hazánkban is öt mérkőzés lesz látható magyar kommentárral, nézzük, hogy milyen párosításokat rejteget a szezon második felének első fordulója.

bundes20172

Péntek:
20:30 Freiburg – Bayern München (Eurosport 2)

A 17. forduló a Freiburg otthonában kezdődik meg, a címvédő és egyben éllovas Bayern München vendégszereplével. Legutóbb borsot törtek itt Pep Guardiola csapatának orra alá, a fekete-fehér egyesület ugyanis mindhárom bajnoki pontot otthon tudta tartani. Külön meg kell említeni, hogy a Freiburg hazai pályán igen erős.

Szombat:
15:30 Schalke 04 – Ingolstadt

15:30 Wolfsburg – Hamburger SV
15:30 Augsburg – Hoffenheim
15:30 Darmstadt – Mönchengladbach
15:30 Werder Bremen – Dortmund (Eurosport 2)
18:30 RB Leipzig – Eintracht Frankfurt (Eurosport 2)

A Schalke az alsóházban tanyázik, egy borzasztó pocsék szezonrajt után egy jó szériát követően úgy tűnt, hogy feltámadt a csapat, a téli szünet előtt azonban jöttek az újabb pofonok. A kékek legutóbbi négy meccsükön egy pontot szereztek, ezt akár a hétvégén meg is triplázhatják, a kiesőzónában helyet foglaló Ingolstadt ellenében.

A Wolfsburg és a Hamburg egyértelműen a kiesés elkerülése ellen küzd a tavasz folyamán, igazi alsóházi derbi következik. A vendégek a téli szünete előtt egészen szépen összekapták magukat, azt követően, hogy több mint tíz meccset kellett várni az első győzelemre. A Hamburg számára évek óta érik a kiesés, nagy kérdés, hogy ez utoléri-e a csapatot.

A mezőny egyetlen veretlen csapata a Hoffenheim, mely továbbra is Szalai Ádámmal a keretben, valószínüleg a padon rohamozza majd ellenfele hálóját. Az Augsburg a mezőny második legkevesebb gólját lőtte, gólparádéra tehát senki ne készüljön. Persze a zsák kiszakadhat bármikor…

A Mönchengladbanc ősszel még a BL-ben vitézkedett, tavasszal pedig kiesési problémáival kell, hogy szembenézzen az alakulat. A totál sereghajtó, mindössze nyolc ponttal rendelkező Darmstadt legyőzése nem lehet probléma. Ha mégis, akkor a kiesési gondok éleződhetnek.

Kiváló tavaszra lenne szüksége a Borussia Dortmundnak, hiszen jelenleg még a BL-indulást érő helyek is kicsit odébb vannak, a Hertha, Hoffenheim, Frankfurt, RB Leipzig négyes jó szereplésének a tükrében. Aubameyang nélkül (A támadó az Afrika-kupán szerepel), az öt meccse veretlen, ám kiesési problémákkal küzdő Werder Bremen otthonában auzért nem biztos, hogy sétagalopp lesz az első 2017-es meccs.

A játéknapot a forduló rangadója zárja, a második RB Leipzig a negyedik Frankfurtot látja vendégül. Magyar szívnek is érdekes lesz a meccs, hiszen egyik oldalon Gulácsi, a másikon pedig minden bizonnyal Huszti lesz a kezdőben és Kalmár esetleges szereplése sem kizárható.

Vasárnap:
15:30 Bayer Leverkusen – Hertha BSC (Eurosport 2)

17:30 Mainz – 1. FC Köln (Eurosport 2)

A dobogó legalsó fokán telelt Dárdai Pál csapata. A berliniek az alsóházat nyitó Leverkusen otthonába látogatnak. A gyógyszergyáriak szereplése nem egyezik a keret értékével, a Hertha BSC egy nagyon nehéz idegenbeli meccs elébe néz.

A 17. forduló programját Mainzban abszolválják, a betonvédelemmel rendelkező Köln vendégszereplésével.

Íme a bajnokság állása féltávnál

Buli tabble

A góllövőlista élmezőnye

Buli GL