Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Fontos Valencia-siker a nap rangadóján – videó!

A spanyol bajnokság 19. fordulójában olyan párharcra került sor szombat este, ami rangadó is, meg nem is – a Valencia látogatott a Villarrealhoz.

Kép: Marca

Kép: Marca

Ha a két klub múltját vesszük, vagy ha a játékosok névsorát olvassuk, akkor egyértelmű: a Villarreal-Valencia találkozó egy rangadó Spanyolországban. Ha viszont a tabellára pillantunk, akkor már kicsit más a helyzet: a Villarreal ott van, ahol lennie kell – szemben a valenciával, hiszen a szebb napokat megélt klub épp a kiesés ellen küzd. Voro idén már a harmadik edző, aki a denevéresek padját koptatja, de az eredmények egyelőre nála sem kielégítőek. A Valenciának sikerélményekre és pontokra van szüksége, gyorsan.

Az talán túlzás, hogy a pályán egy igazi derbi köszönt volna vissza, de kétségtelen: kiegyenlített volt a találkozó. Ránézésre a két csapat között nem volt jelentős tudáskülönbség, hasonlóak voltak a kilátások. Talán a hazaiak birtokolták valamivel többet a labdát, de ez egyáltalán nem jelentette azt, hogy a Valencia alárendelt szerepet játszott volna. A vendégek szintén igyekeztek és pár alkalommal egészen szép passzok/átvételek is érkeztek a részükről, amik azért színesítették a találkozót.

Kép: Marca

Kép: Marca

A sárgáknál Pato veszélyeztetett, a túloldalon viszont Munir és Santi Mina is elemében volt – nem beszélve Nanirról, aki a 35. percben megmutatta, miért töltött ő el több évet korábban a Manchester Unitednél. Szép cselek után osztott ki egy még szebb passzt a tizenhatoson belülre, középen pedig érkezett is Soler, aki megszerezte élete első gólját a spanyol élvonalban. Ez a találat megalapozta a Valencia sikerét, hiszen a hazaiak innentől már nem értek rá lassan építkezni – már az idő is szorította őket.

További rossz hír volt számukra, hogy addig sem tudtak igazán komoly helyzeteket kialakítani. Akadtak persze lehetőségeik, de kaput csak elvétve találtak, illetve Diego Alvesnek sem kellett túl sokszor megerőltetnie magát. A félidő végén aztán jött az újabb pofon: egy hatalmas Asenjo figyelmetlenséget kihasználva Santi Mina szerzett egy szemfüles gólt és növelte kettőre az előnyt. A sárga tengeralattjáró nehéz helyzetbe került. A második félidőben brutális változásoknak kellett volna bekövetkezniük ahhoz, hogy sikerülhessen a felzárkózás.

Nem sikerült. Az persze nem mondható, hogy ne tettek volna meg mindent, de most kivételesen a Valencia védelme állta a sarat és nem szedett be bohózatba illő gólokat a lefújás előtt (ahogy szokott). A Villarreal támadói többször is közel jártak a gólhoz a második játékrészben, ahogy a Valencia is belőhette volna simán a harmadikat – az eredmény viszont mégsem változott. A Valencia fontos pontokat gyűjtött, jelenleg a 15. a bajnokságban. A Villarreal “csak” a 6., illetve már csak holtversenyben övéké a liga legjobb védelme – ugyanúgy 14 kapott góljuk van, mint az Atletico Madridnak, amely majd vasárnap lép pályára.

Villarreal – Valencia 0-2
G.: Soler (35.), Mina (42.)

Villarreal: Asenjo – Jaume Costa, Victor Ruiz, Alvaro, Mario Gaspar – Soriano (Castillejo), Bruno, Trigueros, J. dos Santos – Pato, Sansone. Edző: Fran Escriba.

Valencia: Diego Alves – Gaya, Mangala, Garay, Cancelo – Soler, Enzo Perez, Parejo – Nani, Santi Mina, Munir El Haddadi. Edző: Voro.

http://www.dailymotion.com/video/x599gta_santi-mina-goal-hd-villarreal-0-2-gol-valencia_sport

http://www.dailymotion.com/video/x599gco_carlos-soler-goal-hd-villarreal-0-1-valencia-cf-21-01-2017-hd_sport

Másik esti mérkőzés:

Deportivo Alaves – Leganes 2-2
G.: Laguardia (11.), Guerrero (45.), Mendez (51.), Insua (84.)

Baranyai Balázs