Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Óriási iramú meccsen ikszelt a City és a Spurs! – VIDEÓVAL

Az első osztályú angol labdarúgó bajnokság (Premier League) 22. fordulójának rangadója egyértelműen az 5. helyen tanyázó Manchester City és az ezüstérmes pozícióban álló Tottenham összecsapása volt. A forma a vendég “sarkantyúsok” mellett szólt, de Guardiola csapata hazai pályán egészen más játékra képes, mint idegenben. Nézzük, hogyan alakult a rangadó!

2017-01-21T190720Z_128027240_MT1ACI14733506_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MCI-TOTSon egyenlítő találata (fotó: premierleague.com)

Premier League, 22. forduló:

MANCHESTER CITY – TOTTENHAM 2-2 (0-0)
Helyszín: Etihad Stadion – Manchester (54 402 néző); Vezette: A. Marriner
Gólok: Sané (49′), De Bruyne (53′) ill. Alli (58′), Son (77′)
Sárga lapok: Kolarov (45+2′), Otamendi (52′) ill. Wimmer (12′), Dier (13′), Alli (51′), Wanyama (87′)

Man. City: Bravo – Zabaleta(c), Otamendi, Kolarov, Clichy (Stones 84′) – Touré – De Bruyne, David Silva (Delph 89′), Sterling (Gabriel Jesus 82′), Sané – Agüero. Vezetőedző: J. Guardiola

Tottenham: Lloris(c) – Dier, Alderweireld (Winks 65′), Wimmer (Son 46′) – Walker, Wanyama, Dembélé (Sissoko 79′), Rose – Eriksen, Alli – Kane. Vezetőedző: M. Pochettino

A mérkőzés első komoly jelenetére a 12. percig kellett várni. Ekkor Zabaleta került nagy helyzetbe, de Alderweireld menteni tudott a jobb bekk elől, pár másodperccel később pedig Agüero cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de bal lábas lökete fölé szállt. A félidő első felében helyenként igen komoly nyomás alatt volt a Spurs, a 20. percben például David Silva löketét kellett szögletre paskolnia Llorisnak, majd a sarokrúgást követően Zabaleta lőtt távolról, a labda pedig centikkel a jobb kapufa mellett zúgott el! A 27. percben a saját tizenhatosánál vesztett labdát a Tottenham, ám Kevin de Bruyne ellőtte a labdát a kapu előtt. Folyamatosan a City támadott, számtalan alkalommal labdavesztésre késztették a vendégeket Guardiola tanítványai. Agüero fejesét a léc alól kapta le Lloris, majd alig egy perccel később ismét az argentin próbálkozott, de a francia kapus ismét hárított! Egy alkalommal Sané is fejelt, az meg nem találta el a ketrecet. Óriási volt az iram, a gólhiány ellenére abszolút nem panaszkodhattak a nézők. Szünetben 0-0-s döntetlennel fordultak a felek.

A 2. félidőre formációt váltva jött ki a Tottenham, Wimmer helyére Son Heung-Mint küldte ki Pochettino. Azonban az új taktikai elképzelések hamar dugába dőltek, ugyanis a 49. percben hibázott a védelem, a menteni igyekvő Lloris ráadásul Sanéra fejelte a labdát, aki így az üres kapuba passzolhatta azt. 1-0, előnyben a ManCity! El is vesztették a fejüket páran, Dele Alli például fellökte Otamendit, amiért sárga lappal jutalmazta őt Andre Marriner.
Ha lehet, még nagyobb lett az iram, elképesztő küzdést figyelhettünk a pályán. Az 53. percben pedig ismét megbicsaklott a Spurs, ugyanis egy beadást Lloris foghatott volna, de kiejtette, az ott ólálkodó De Bruyne pedig megszerezte a ManCity második találatát. 2-0! Mikor már azt hittük volna, a “Polgárok” gond nélkül zsebelik be a három pontot, akkor azonban a semmiből talált be a Tottenham: Walker tanári beadást küldött középre, érkezett Alli, és a kapuba fejelt! Mondhatni, csak a szokásos… 2-1! Ez volt az első kaput találó lövése egyébként a vendéggárdának.
A félidő közepe felé helyzeteket tekintve leült a meccs, bár az iram továbbra se csökkent. A 76. percben nagy helyzetet úszott meg a Tottenham, sőt alighanem egy tizenegyest is: a helyzetben kilépő Sterlinget hátulról meglökte Walker, amit végül továbbengedett Marriner, Guardiola őrjöngött. Egy perccel később pedig egyenlített a Tottenham, Kane kiválóan pörgetett Son elé, aki bevette Bravo kapuját. 2-2! Nem akármilyen egy perc ez, és alighanem sokat fognak beszélni róla a meccs utóéletét tekintve.
A 82. percben beállt a City új szerzeménye, Gabriel Jesus, és kis híján egyből betalált: De Bruyne beadása után fejelt fölé a brazil! Sőt! A 83. percben be is talált a 19 éves csatár, de les miatt érvénytelenítették a találatát. Elképeszt bemutatkozás lett volna!
Mindenesetre az eredmény már nem változott a hajrában, a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, de végül megosztozott a pontokon a két együttes.

Videón a gólok:

https://www.youtube.com/watch?v=qcBgmRFKWjE

Szerző: Draskovics Tamás