Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Julian Koch is a Fradiban – hivatalos

A hétvégén már harmadik téli szerzeményét jelentette be a Ferencváros. A német Janek Sternberg és a magyar Kleinheisler László után egy újabb német labdarúgóval bővült a bajnokcsapat játékoskerete. Julian Koch a Fortuna Düsseldorfból érkezett a zöld-fehérekhez.

45737fradi.hu

Posztját tekintve jobbhátvéd (oda nemrégiben Botka Endre is érkezett, így Dilaverrel együtt már három labdarúgó van azon a poszton ahol ősszel csak egy volt), jobb oldali középpályás, s védekező középpályás posztján is tud játszani. Az utóbbi az ahol szintén gyengén állt a Fradi egész ősszel.

Julian Koch 1990. november 11-én született, ifiként 2001 és 2008 között a Borussia Dortmundnál pallérozódott, s Thomas Doll ebből az időből jól ismeri az utánpótlás válogatott játékost. Felnőtt pályafutását a Dortmund a Duisburg, a Mainz, a St. Pauli és a Düsseldorf csapataiban töltötte eddig.

A Fradiban eddig a németek nem igazán futottak be nagy karriert, hiszen Bönignek voltak jó meccsei, Lauth néha-néha felvillantotta tudását, de Trinks és Hüsing eddig keveset mutatott. Most Sternberg és Koch megmutathatja a németeknek is teremhet babér a magyar NB I-ben.

Endrődi Dávid