Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Továbbment a Man.United, kipotyogott jó pár esélyes

Hétvégén került megrendezésre az FA-kupa 2016/27-es kiírásának 4. fordulója, a csapatok számára a tét a nyolcaddöntőbe jutás volt. Összességében 32 csapat lépett pályára 16 mérkőzésen és bizony potyogtak az esélyesek. Így volt ez a vasárnap is, gyakorlatilag csak a Manchester United tudta hozni a kötelező továbbjutást.

Teljes képernyő rögzítése 2017.01.29. 184117

Bastian Schwainsteiger a kezdőcsapatban kapott helyet, Mourinho jól felforgatta alapcsapatát és legnagyobb sztárjainak pihenőt adott, mondván a Wigan legyőzése nem lehet akadály a kiegészítőemberekkel. Így is könnyed siker lett a vége, a gólok sorát Fellaini kezdte meg az első félidő végén, majd a másodikban Smalling, Mkhitaryan és Schweinsteiger is betalált.

Manchester United – Wigan (II.) 4-0 (1-0)
Helyszín: Old Trafford; Vezette: N. Swarbrick
Gólszerzők: Fellaini (44.), Smalling (57.), Mkhitaryan (74.), Schweinsteiger (81.) ill.
Sárga: – ill. Buxton (56.)
Kiállítás: – ill

Manchester United: Romero (Castro 81.) – Fosu-Mensah (Tuanzebe 68.), Smalling, Rojo, Shaw – Fellaini (Herrera 70.), Schweinsteiger, Mkhitaryan, Mata, Martian – Rooney.

További vasárnapi mérkőzéseken egyaránt meglepetés és hazai siker született. Két Premier League klub, a Hull City és a Watford is búcsúzott, a nap meglepetését azonban az ötödosztályú Sutton okozta a Leeds United kiejtésével.

Millwall (III.) – Watford 1-0
G: Sorison (85.) ill

Fulham (II.) – Hull City 4-1
G: Aluko (17.), Martin (54.), Sessegnon (66.), Johansen (78.) ill. Evandro (49.)

Sutton (V.) – Leeds (II.) 1-0
G: Collins (53.-büntető ill.

Egyetlenegy mérkőzésen született döntetlen a 4. fordulóban, a regnáló bajnok Leicester City a Derby County otthonában ikszelt, így a két csapatra újrajátszás vár. Mondani sem kell, hogy a kiesés ellen küzdő tavalyi aranyérmes számára, mely még a BL-ben is érdekelt, mennyire hiányzott ez a plusz meccs. Továbbá a Watford és a Hull City mellett, a Liverpool, a Crystal Palace és a Southampton is befejezte a küzdelmeket. Öt élvonalbeli csapat búcsúzott tehát.