Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Könnyedén nyert a Juve, Higany megállíthatatlan!

Egy kisebb rangadó került megrendezésre a Serie A 22. fordulójában. A Sassuolo a Juventust fogadta hazai pályán. Miért rangadó? Nos a hazaiak csak-csak EL szereplők voltak és jelenleg kimondottan jó formát mutatnak. A Juve pedig a Laziot és a Milant verte meg az előzőnapokban. Jó kis találkozónak nézhettünk elébe.

Higuain.esulta.Juventus.2016.17.750x450

Sassuolo – Juventus 0:2 (0:2)
Helyszín:  Reggio Emilia, Mapei Stadium Játékvezető: Doveri (olasz)
Gólszerzők: Higuaín (9.), Khedira (25.)
Sárga lap: Politano (23.), Mazzitelli (37.), Peluso (65.) ill. Pjanic (58.)
Piros lap: –

Sassuolo: Consigli – Peluso, Acerbi, Cannavaro, Antei – Aquilani, Mazzitelli, Politano, Pellegrini, Berardi – Matri Vezetőedző: Di Franscesco 

Juventus: Buffon- Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro- Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic- Higuain Vezetőedző: Allegri

 Jól kezdték a hazaiak a találkozót. Agresszívan és meglehetősen szervezetten támadták le a Juventus játékosait, így a zebráknak az első pár perc kíméletlenül kellemetlen volt. Ám pont egy ilyen letámadást tudtak jól lereagálni. Alex Sandro passzolta fel a labdát Mandzukicra, aki szépen tovább is sarkalta neki a szélre. A brazil felnézett majd a középen érkező Higuaínnak adta labdát, aki nem hibázott. 0:1. Jóformán az első helyzetét értékesítette is a Juve. Majd szépen visszaálltak, mint ahogy szokták is. Ezt azonban a hazai gárda nem tudta kihasználni. Többet birtokolták a labdát, de valahogy nem jött ki egyszer sem úgy a lépés, hogy Gigi Buffon kapuját veszélyeztessék . Ellenben a zebrák. Higuaín szerzett labdát a tizenhatos sarkánál, majd tette be. Dybala nagyszerűen lépte át, hogy a mögötte érkező Khedira tudjon lőni. A német el is vállalta a hosszúba verte a bogyót. Ezzel hamar szétszedték a Sassuolot, akik igazából csak tologatni tudták a labdát a Juve tizenhatosa körül.

A második félidő alapvetően csak időhúzásnak volt jó, ha semleges nézőként tekintettünk a találkozóra. A Juventus teljes mértékben kontrollálta a mérkőzést. Bár! A Sassuolo egyszer kitudott alakítani egy nagy helyzetet. Matrinak emelték be a labdát, majd a veterán támadó húzta kapura azt, de Buffon kétszer is nagyot védett. Igaz, a Juve is közel volt a harmadik góljához. Dybala küldte meg jó huszonöt méterről a labdát, ami a kapufán landolt. Jóformán több helyzet nem is adódott a mérkőzésen. A vendégek azt csináltak a Sassuoloval amit csak akartak. Meglehet, hogy Allegri megtalálta az idei év leghatékonyabb felállását?

Szerző: Borbély Szabolcs