Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb magyar Kínában

Lassan a szurkolók elkezdik keresni, hogy melyik televízió társaság közvetíti a kínai ligát, hiszen a  sztárok mellett egyre több honfitársunk szerepel a bajnokságban. A korábban szerződtetett Guzmics Richárd után most Huszti Szabolcs szerződött a Távol – Keletre.

171890_huszti_szabolcsIrány újra Kína

Egy német hírek szerint Huszti a  háromszorosát keresi meg volt klubjánál a Csangcsun Jatajnál, hiszen a magyar középpályás már játszott Kínában. 2016 telén onnan tért vissza Németországba a Frankfurt együtteséhez. Ráadásul a németországi bruttó pénzének a háromszorosát nettóban kaphatja meg Kínában. Ilyen összegre valljuk be kevesen mondtak volna nemet. Ráadásul Huszti idén már 34 éves lesz, így már pályafutása csúcsán túl van a korábban a Hannover, a Zenit és a Frankfurt csapataiban is légióskodó magyar focista. Aki korábban a válogatottságot lemondta, s hiába győzködték nem állt szándékában visszatérni.

A német sajtó szerint a frankfurtiak is jól járnak anyagilag, hiszen duplaannyi pénzt kaphatnak most Husztiért – közel félmillió eurót –, mint amennyiért egy éve megvásárolták (250 ezer euró). Fél évvel a magyar légiós frankfurti szerződésének lejárta előtt ez kimondottan jó üzletnek tűnik az Eintracht számára.

A Jataj az előző kiírásban a 16 csapatos kínai bajnokságban a 12. helyen zárt. A szezon március elején kezdődik, az átigazolási időszak február végéig tart. Így még várhatóan jó pár sztárfocista, kiöregedő sztár, vagy pénzéhes labdarúgó szerződhet még az országba.

Endrődi Dávid