Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Foghíjasan a nyolcaddöntők – előzetes

Elérkeztünk a tavaszi futballrajthoz, amely kupaküzdelmekkel indul. Az elmúlt hetek időjárása több pályán alkalmatlanná tette a játékot, így aztán nem lesz teljes forduló szombaton.

fotó: Őszi Ádám

fotó: Őszi Ádám

Rangadót rendeznek a nyolcaddöntőben, hiszen a Ferencváros és a Honvéd egymás ellen lép pályára. Külön pikantériát szolgáltat a találkozónak, hogy télen Botka Endre éppen a kispestiektől igazolt a címvédőhöz, így ez lehet korábbi együttese ellen az első éles bevetése. Ha a két csapat közelmúltbeli eredményeit nézzük, valamivel esélyesebbnek tűnnek a vendégek. Egyrészt a már említett Botka Endrén kívül mindössze Prosser Dániel és Nagy Sándor távozott, utóbbi nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, míg Prosser sem volt stabil húzóember ősszel, Marco Rossi tehát összeszokott brigádot küldhet pályára, ellenben Thomas Doll igencsak bevásárolt, kérdés, mire lesz elég a keret némi felforgatása. Azt hozzá kell tenni, hogy minőségben nem áll rosszul a zöld-fehérek szénája, miután Bognár István, Kleinheisler László, Botka Endre, Julian Koch, Amadou Mutari, és Janek Sternberg érkezésével bővült a szakmai repertoár, ám a felkészülési meccseken jól látszott, továbbra sem meggyőző a Fradi futballja. Ide kívánkozik, hogy kérdéses Davide Lanzafame játéka. A piros-feketék olasz támadója még az edzőtáborban sérült meg, és nagy a csend állapotával kapcsolatban.

Ujpest629

Korábban kiélezett csatákat hozott a Zalaegerszeg és az Újpest összecsapása. Legutóbb egy éve a sorozat ugyanezen fázisában találkoztak a felek, és a fővárosiak már az első mérkőzésen bebiztosították a továbbjutást (0-5). Ezúttal szorosabb találkozóra van kilátás, ráadásul a hírek szerint sok szurkoló teszi tiszteletét a zalai megyeszékhelyen. Csak Újpestről 5-600 nézőt várnak a szervezők. Némiképp pikáns lesz a zalaiak kapusedzőjének ez a párharc. Vlaszák Géza ugyanis korábban sok időt töltött Újpesten, és lett közönségkedvenc. Miután a lila-fehérek nem igazolhattak télen, így csak távozó volt. A védelemből a napokban igazolt Miskolcra Nagy Tibor, ennek köszönhetően vagy a fiatal Szűcs Kristóf, vagy Balázs Benjámin kezdhet jobbhátvédként. Mindenképpen fűti tehát a visszavágás vágya a kék-fehéreket, akik 2010 után játszanának újra kupafinálét.

629gyirmot_mezokovesd

Ami a bajnokságban újonc Mezőkövesdet illeti, a nemrégiben Horvátországban kupát nyerő, az NB I-ben szintén újonc Gyirmót ellen kezdi a tavaszt. Nagy változások voltak mindkét alakulatnál, lévén a kövesdiektől távozott Pintér Attila vezetőedző, helyét Szivics Tomiszláv vette át, valamint a játékosállományban is volt némi mozgás. Heffler Norbert, Patrick Mevoungou, Mihailo Milutinovic, Mihai Onisor-Nicorec, Polényi Gábor és Jan Vosahlík sem a matyóföldiek futballistája, papíron Fröhlich Roland igen, ám őt a Ceglédnek adta kölcsön a klub, Devecseri Szilárd pedig visszatért Szombathelyre. Az érkezők oldalán éppen a mostani ellenféltől igazolták le Balogh Bélát, mellette Farkas Dániel, Peter Sulek és Lazar Veselinovic írt alá. A másik oldalon viszont jócskán volt fluktuáció. Sallói Dániel, Filkor Attila, Nagy Olivér, Simon Attila, Balogh Béla és Hrabina Alex került új együtteshez – hogy csak az ismertebb játékosokat említsük. Az érkezők oldalán Bebeto (aki korábban megfordult Kecskeméten is), Tamás Krisztián és Máté János említhető az ismertebbek között. Rajtuk kívül egy ukrán és egy szlovák játékos érkezett, nem lesz tehát egyszerű dolga Urbányi Istvánnak egybegyúrnia az együttest. Az őszi két egymás elleni bajnokin egy döntetlen, és egy Mezőkövesd-siker szerepel, ami esélyesebbé teszi a hazaiakat.

SONY DSC

Régi klasszikus elevenedik meg Dorogon, ahová a Vasas látogat. Amennyiben lesz mérkőzés. A bevezetőben említett okok miatt azonban elképzelhető, hogy később játsszák le az összecsapást, lévén a dorogi stadion gyepszőnyege igencsak megsínylette a havazást, majd az azt követő esős időszakot. Ugyanakkor az már biztossá vált, hogy a Cegléd – Diósgyőr, és a Szentlőrinc – Szolnok találkozót néhány nappal elhalasztották a pályák állapota miatt, könnyen lehet azonban, hogy a Csákvár – Sopron összecsapás sem az eredetileg kiírt időpontban kerül lejátszásra. Itt a játékvezető szava dönt, miután a soproniak nem mentek bele a halasztásba. Alsóbb osztályú együttes minden bizonnyal lesz a legjobb nyolc között, miután a sorsolás szeszélye folytán az egyaránt NB III-as Érd és a Videotont némi meglepetésre búcsúztató Budafok egymással néz farkasszemet szombat délután.

A program:
február 11., szombat
14.00 Zalaegerszeg (II.) – Újpest
14.00 Csákvár (II.) – Soproni VSE (II.) – ?
14.00 Érd (III.) – Budafok (III.)
14.00 Mezőkövesd – Gyirmót FC
14.00 Dorog (II.) – Vasas – ?
18.00 Ferencváros – Honvéd

február 14., kedd
14.00 Cegléd (II.) – Diósgyőr
14.00 Szentlőrinc (III.) – Szolnoki MÁV (II.)

Gavalovits Sándor