Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futballrajt: Pakson az állandóságban bíznak

Ha az égiek is úgy akarják február 18-án folytatódnak a labdarúgó NB I küzdelmei. A következő napokban csapatról-csapatra végigmegyünk, milyen változások voltak a télen. Mik lehetnek az elvárások, mit gondolunk mi, hol is végeznek a szezon végén a csapatok. Azt azért ne felejtsük el, hogy az átigazolási időszak még tart, így további változások lehetnek a csapatoknál.

A paksiak azon csapatokhoz tartoztak a télen, ahol nem voltak nagy változások. Két távozó és egy érkező volt a cikk születésének pillanatában, igaz még egy csatárt nagyon várnak a bent maradás kiharcolása érdekében.

z.laczkoLaczkó tavasszal már a Honvéd játékosa (honvedfc.hu)

Először is nézzük a távozókat. Nyáron érkezett a Békéscsabától Laczkó Zsolt, igaz már javában tartott a bajnokság mire aláírt a zöld – fehéreknél, így időbe tellett mire bekerült a csapatba. Az ősz jó részében inkább csereként vetette be Csertői Aurél, tavasszal pedig már a Budapest Honvédban bizonyíthat, hogy helye van még a válogatottban. A napokban a Ferencváros elleni kupameccsen több óriási hibát elkövetett, nem véletlen, hogy Marco Rossi már az ötvenedik percben lecserélte. A másik távozó már komolyabb érvágás, hiszen Kemenes Szabolcs az ősz kapusa volt az NB I-ben. Eleddig még nem írt alá egyik csapathoz sem, már bedobták a nevét Szombathelyen és a Vasasnál is, de valami azt súgja, hogy egy másik egylet lesz a befutó. A rejtély a hátralévő napokban megoldódhat. Kemenes nem szeretne Budapesttől távol szerződni, ugyanis a Sport TV-nél “zsíros” állás van másodsorban, melyhez ingáznia kell.

hajdu - honvedfc.huHajdú nyáron került a Honvédba, télen már Paksra került kölcsönbe (honvedfc.hu)

Az új érkező is a Honvédből érkezett, hiszen Hajdú Ádám, nagyjából Laczkóért cserébe került az Atomvárosba. Egy poszton is szerepelnek, hiszen Hajdú is baloldali játékos, igaz míg a Honvédban hátvédként, a Paksnál középpályásként veszik számban. Eddig 42 NB I-es meccsen játszott, nagy részét az MTK színeiben. Egykor még a Liverpool utánpótlásában is pallérozódott. Talán tavasszal azt is megmutatja, mit láttak benne az angolok. Még egy csatár érkezhet, a hírek szerint ugyanis Daru Bence a ZTE csatára (aki szintén Honvéd-nevelés), tavasszal kölcsönben Pakson rúghatja a gólokat. Az 1994-ben született csatár az előző idényben a másodosztály gólkirálya volt.

Csertői Aurél irányítja az atomvárosi csapatot, már jó pár éve, helye atombiztos. Az őszi gyengébb szereplés ellenére is bíznak benne a vezetők, ő pedig igyekszik tavasszal feljebb kapaszkodni csapatával.

Kik azok akik után MLSZ-pénz jár?  Az 1996.01.01 után született játékosok. Több klub bírálja az MLSZ azon törekvését, hogy minél több ifjú saját nevelésű focistát vessenek be a csapatok, pedig, ha belegondolunk egy 1996.01.01 után született labdarúgó, idén már 21 éves lesz.

jelena_richard_2016-05-24Jelena 2016 nyarán lett paksi focista (paksifc.hu)

Lenzsér Bence már két éve Pakson játszik, s majdhogynem azóta meghatározó játékosa is a zöld-fehér csapatnak. Az elmúlt években 49 alkalommal lépett pályára a zöld-fehér mezben. Idén tavasszal, ha tartja eddigi jó formáját, akár nyáron feljebb is léphet, egy erősebb csapatba.

Szalai András nyáron került Paksra, ősszel négy meccsen vetette be Csertői Aurél, legjobb bajnokiját a Ferencváros ellen játszotta. Nehéz helyzetben van, hiszen posztján Kulcsár Dávid rendre jó teljesítményt nyújt, de az 1998-ban született jobbhátvéd előtt nagyszerű jövő áll.

Zachán Péter nyáron a megyei bajnokságból került Paksra. Az 1997-ben született ifjú egyetlen bajnokin viselhette a paksi mezt, az viszont pont a Groupama Arénában volt, mikor is kiváló teljesítményének is köszönhetően a paksiak begyűjtötték a három pontot.

Fejős Áron szintén 1997-es születésű csatár, ősszel két alkalommal játszott az NB I-ben. A téli felkészülés alatt sérülések hátráltatták, így várhatóan tavasszal sem jut több szerephez.

Jelena Richárd nyáron a Bp. Honvédtól érkezett, abban a reményben, hogy ősszel többször léphet pályára. A bajnokság kezdetéig kétszer lépett pályára az NB I-ben, ősszel viszont újabb tíz bajnokin, igaz jobbára csereként. A téli felkészülés alatt bizonyította, hogy bízhatnak az 1998-ban született csatárban, így tavasszal több játéklehetőségben bízhat.

Helyezés a bajnokság végén: 6-11

Bármi megeshet. Jóslatunk is ezt sugallja. A Paksnál télen az állandóságban bíztak, csak Kemenes és Laczkó távozott. Kemenes helyére visszakerülhet a korább kezdőkapus Molnár Péter, míg Laczkó jobbára csereként játszott. Molnár előtt várhatóan a megszokott védőnégyes Kulcsár, Lenzésr, Gévay, Szabó János fog kezdeni. Kulcsár helyett bármikor bevethető a tehetséges Szalai András, középen ott van még alternatívának Kovács Gábor vagy akár Zachán Péter, bal oldalra pedig Báló Tamás vagy a télen igazolt Hajdú Ádám. Előttük szűr Papp Kristóf, míg a középpályás négyes Koltai Tamás, Kecskés Tamás, Bartha László (Bertus Lajos), Haraszti Zsolt (Hajdú Ádám) lehet. Elől pedig Hahn János rohamozhat, igaz ide érkezhet még Daru Bence is. A Paks mióta az élvonalban játszik a magyar játékosokra esküdött, ezért is hiányozna, ha nem tudnák kiharcolni a bent maradást. Bennük rendre megvan a bravúr lehetősége, de többször óriási hibákat is elkövetnek. Valószínűbb a bent maradás, de a mögötte helyezkedő csapatok kiválóan igazoltak, így akár a búcsú is a levegőben lóghat.

Endrődi Dávid