Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Továbbra is tapad a Barca a Reálra – előzetes

Folytatódik a spanyol bajnokság a 23. fordulójával, ahol még mindig a Real Madrid vezeti a tabellát két elmaradt mérkőzéssel is, amikből az egyiket jövőhét szerdán játszanak le. A Barcelona a nyomában, akiknek a BL-fiaskó után muszáj lesz a bajnokságra koncentrálnia. 

w_900x700_11180529nd5_4440

 

A Barca 6-0-ra végezte ki az Alavest (Forrás: laliga.es)

PÉNTEK: 

A forduló nyitómeccse a Granada – Betis lesz. A Granadának összejött egy győzelem két héttel ezelőtt a Las Palmas ellen, de a múlt héten már kikaptak az Eibartól. A Betis zsinórban a harmadik döntetlent érte a Valencia ellen az előző fordulóban.

SZOMBAT

A napot a Sporting Gijón – Atlético Madrid mérkőzés nyitja. Simeone gárdája az utolsó percekben szerezte meg a 3 pontot a Celta ellen, így megtarthatták negyedik helyüket a tabellán. A Gijón is győzelemmel zárta ez előző fordulót, de még mindig nem tudtak kikerülni a kiesőzónából. Ezt követi a Real Madrid – Espanyol összecsapás. A királyi gárda továbbra is vezeti a tabellát, habár a Granada ellen kicsit megszenvedtek, de végül nem volt kérdés, hogy megnyerik-e. A hírek szerint majdnem 4 hónap után visszatérhet Gareth Bale is, viszont Sergio Ramos kihagyja a meccset, miután egy rúgást kapott a hétközi BL-meccsen, de nincs a keretben Benzema és Modric sem. Az Espanyol jó formában van, de a Real ellen nem igazán szokott menni nekik. Azt még meg kell említeni, hogy február 22-én pótolják a Valencia elleni elmaradt bajnokit, így a következő fordulóra már csak egy meccsel kevesebbet játszottak a többieknél. A kora esti mérkőzés a Deportivo La Coruna – Alaves találkozó lesz. A Depor továbbra is gödörben, a döntetlenek után csak két vereséget tudott összehozni. Az Alaves a múlt héten nagyon csúnyán kikapott a Barcától, viszont most volt egy hetük pihenni erre a mérkőzésre. A nap végén láthatjuk a Sevilla – Eibar összecsapást. Sampaoli csapata egy vereség és egy döntetlen után végre győzni tudott a Las Palmas ellen, de a játékuk nem volt éppen a legjobb. Az Eibar nagyon nehéz ellenfél lesz, hiszen fantasztikus formában vannak, és egyre közelebb is kerülnek az Európa-liga helyekhez is.

VASÁRNAP

Ebédidőben kezdődik a Real Sociedad – Villarreal találkozó. A Sárga Tengeralattjáró mostanság elég hullámzó teljesítményt nyújt, le is csúsztak a 6. helyre a tabellán. A Real Sociedad épp előttük van, de egy esetleges győzelemmel is csak felzárkóznának rájuk. A kora délutáni időpontban játsszák a Valencia – Athletic Bibao mérkőzést. A “Denevérek” a múlt héten csak egy döntetlen értek el a Betis ellen, és most már nagyon szükségük lenne a pontokra. A Bilbao nem lesz könnyű ellenfél, nem beszélve arról, hogy jövőhéten még a Real Madrid ellen is játszaniuk kell. Ezt követően fél hétkor lesz a Celta Vigo – Osasuna összecsapás. A kelták az utolsó pillanatban kaptak ki az Atléticótól a múlt héten, az Osasuna ellen viszont már kötelező lesz a győzelem. A napot a Barcelona – Leganes találkozó zárja. A katalán csapat a hétközi BL-meccsükön kikapott a PSG-től, de ez a vereség nem befolyásolhatja őket a hétvégi bajnokijukon. A Leganes a tabella végén áll, így nem hibázhatnak ellenük, főleg, ha versenyben akarnak maradni a Real Madriddal a bajnoki címért.

HÉTFŐ

Hétfőre maradt még a Malaga – Las Palmas mérkőzés. A Malaga sokáig volt rossz formában, de a múlt heti bajnokin már látszott egy kis változás a játékukban, szerencséjük viszont nem volt. Ha ezt tartani tudják a Las Palmas ellen is, akkor megnehezíthetik a kanári-szigeteki csapat dolgát.

A 23. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

20:45: Granada – Betis

SZOMBAT:

13:00 Sporting Gijón – Atlético Madrid (Sport 2)
16:15 Real Madrid – Espanyol (Sport 2) 
18:30 Deportivo La Coruna – Alaves  
20:45 Sevilla – Eibar (Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Real Sociedad – Villarreal (Sport 1)
16:15 Valencia – Athletic Bilbao
18:30 Celta Vigo – Osasuna 
20:45 Barcelona – Leganes (Sport 1)

HÉTFŐ:

20:45 Malaga – Las Palmas

A tabella állás a 22. forduló után:

fefefefefefef