Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Hazai pályán győzött a Hertha – videó

A Bundesliga 22. játéknapján a Hertha Berlinben fogadta a Frankfurt együttesét. Mindkét együttes teljes erőbedobással vágott neki ennek a találkozónak, mivel mindkét oldalon a győzelem azt jelenthette, hogy egy újabb lépést tesznek afelé, hogy elcsípjék az európai kupaindást érő helyek valamelyikét.

19078635_303

Az első játékrész sokáig eseménytelenül telt. Az első komolyabb helyzetre az Olympiastadionba kilátogató nézőknek fél órát kellett várni. Rebic remekül vette át a labdát, és tüzelt Jarstein kapujára. A berlini hálóőr a helyén volt, és szögletre tudta ütni a felé közeledő labdát. A 41. percben Kalou fejjel szerezhetett volna vezetést a hazaiaknak, balszerencséjére Hradecky résen volt, és hárítani tudta a próbálkozást.

A második félidőben mindössze 7 perc telt el, amikor talpra ugrott a berlini közönség. Ibisevic volt jó helyen, és lőtte a vendégek hálójába a kipattanó labdát. Ezzel a második játékrészt indító sípszó után nem sokkal előnybe került a Hertha. A 78, percben Seferovic kényszerült idő előtt elhagynia a pályát, a játékvezető gondolkodás nélkül felmutatta neki a piros lapot. Az emberelőnyben játszó Hertha be is biztosította a győzelmet. A 83. percben Darida volt eredményes. A Hertha 2 gólos győzelmet aratott hazai pályán a Frankfurt felett.

Hertha BSC – Frankfurt 2:0 (0:0)
Helyszín: Olympiastadion, Berlin Vezette: Stegemann
Gólszerző: Ibisevic (52.), Darida (83.) ill. –
Sárga lap: Brooks (4.), Haraguchi (40.) ill. Gacinovic (58.), Hector (75.)
Kiállítva: – ill. Seferovic

Hertha BSC: Jarstein – Pekarik, Langkamp (Lustenberger 87.), Brooks, Plattenhardt – Stark, Skjelbred – Haraguchi, Darida (Duda 89.), Kalou (Mittelstadt 81.) – Ibisevic Vezetőedző: Dárdai

Frankfurt: Hradecky – Chandler, Hector, Oczipka – Varela (Blum 69.), Gacinovic, Hasebe, Besuschkow (Tarashaj 63.), Tawatha – Rebic – Seferovic Vezetőedző: Kovac

kép: dw.com