Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelmével élen a Honvéd

Ki fogja megállítani a Budapest Honvédot. A piros – feketék hosszú évek után a múltjuknak megfelelően szerepelnek, s a forduló előtt a második helyet foglalták el a tabellán. A Debrecen ellen ráadásul úgy léphettek pályára, hogy egy esetleges győzelemmel s egy esti Videoton pontvesztéssel a táblázat éléről várhatnák a következő játéknapot.

hir.ma dvsc-honvedhir.ma

Amíg a Honvéd a tabella élére kerülhetett addig a Debrecen egy vereséggel és agy MTK győzelemmel kieső helyre eshetett volna vissza. Marco Rossi csapata előző héten épp a kék-fehéreket verték 2-1-re s annak a győzelemnek köszönhetően s a Debrecen Fradi elleni pontszerzésének köszönhetően kicsit fellélegezhetett a Loki, hiszen így egy ponttal meglógtak az MTK-tól. Az olasz edző elégedett volt a látottakkal hiszen nem változtatott kezdőcsapatán, ugyanaz a kezdő tizenegy futott ki ma a pályára, mint az előző héten. Pontes is egyetlen változást hajtott végre a román Ioan Filip helyére az eltiltását letöltő Tőzsér Dániel lehetett a pályán a kezdősípszó pillanatában. Rá egy percre már egyből egy hazai helyzet Eppel Márton lódult meg a kapura, de végül beérték, s vissza passzát Gazdag nem találta el jól. Kisvártatva Ikenne-King ment el a jobb oldalon s Eppel fejelt kapu felé, de komolyabb veszély nem lett a helyzetből. A 12.percben Koszta szerzett labdát a debreceni tizenhatos előterében két-három tolás után ellőtte, mely veszélyes volt, de elkerülte a kaput. Talán, ha befut vele a büntetőterületen belülre akkor veszélyesebb helyzet lett volna. Huszadik percben óriásit védett Danilovics, mikor is Laczkó beadását Lanzafame lőtte kapásból kapura, de a hét méterről leeresztett erős löketét a szerb kapus szögletre mentette. A sarokrúgás után Laczkó elfejelte a kifutó Danilovics keze elől, épp kapu mellé. A huszonkettedik percben Feltschert az NB I legdrágább játékosa Suk váltotta. A Portótól kölcsönbe érkező dél-koreai az előző héten a Fradi ellen mutatkozott be a magyar élvonalban akárcsak Feltscher. A huszonnegyedik percben első Gróf – védést is feljegyezhettük, mikor is Holman Dávid szögletét trükkösen kapura csavarta, de a Honvéd-kapus résen volt s védett. Suk a 29.percben megmutatta miért is tartják három millió euróra. Két csellel becsapott két Honvéd védőt is, igaz, ha előbb passzol Handzic védők nélkül lódulhatott volna meg a kapu irányába. Végül a dél-koreaival szabálytalankodtak, szabadrúgás jöhetett, de veszély nem keletkezett belőle. A 32.perben gyönyörű kispesti akciót láthattunk, Kamber meglódult, passzolt Lanzafamenék, az olasz két – három tolás után átívelte a túl oldalon érkező Eppelnek, de az utolsó pillanatban szögletre szabadítottak fel a debreceniek. Az első félidő hajrájában még mind a két oldalon feljegyezhettünk egy helyzetet, előbb Jovanovic rúgott luftot a saját kapuja előtt s Eppel elő került a labda, de a csatár talán meg is lepődhetett, hiszen elszórakozta a lehetőséget, míg Holman meglódulva a kispesti kapu irányába, a kifutó Grófot átemelte, de emelése elkerülte a kaput. Így a szünetben az állás 0-0 volt.

A második félidő első helyzete az 50.percben volt mikor Koszta kapott kiváló labdát befutva a büntetőterületen belülre, középre gurítását Brkovics veszélyesen továbbította ki szögletre. A 62.percben három csatárra váltott a Honvéd, a védő Bobál Dávid helyére Kabangu állt be. A 66.percben a kongói csatár kiváló passzt kapott Eppeltől 15 méteres lövése pedig éppen csak elkerülte a kaput. A 68.percben Jovanovic egy balról beérkező beadást vállal Eppel elé tett a támadó kapásból kapura lőtte az ötösről, de Danilovics résen volt, s óriási bravúrral védett. A 75.percben a Loki cseréje mutatta idegenben jó az x, hiszen a támadó középpályás Holman Dávidot a védekezőbb felfogású Filip váltotta. Honvéd kitartó támadásainak köszönhetően Eppel a 85. percben megszerezte a vezetést. Kabangu kíválű passza után Eppel mellel levette a labdát, majd hét méterről, ballal a kapu jobb oldalába lőtt.  A mérkőzés eredménye nem változott megérdemelten nyert a hazai csapat.

Budapest Honvéd – Debrecen: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Eppel (85.p) ill. –
Sárgalapok: – ill. Brkovics (93.p)

Bp. Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Lovric, Kamber, Bobál (Kabangu 62.p), Laczkó (Baráth 82.p) – Gazdag, Hidi, Koszta (Zsótér 75.p)- Lanzafame, Eppel vezetőedző: Marco Rossi
Debrecen: Danilovics – Osváth, Brkovics, Mészáros, Ferenczi J. – Sekulic, Tőzsér – Jovanovic (Chuka 87.p), Holman (Filip 75.p), Feltscher (Suk 22.p)- Handzic vezetőedző: Leonel Pontes

Endrődi Dávid