Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Alaves elkapta a Valenciat – videóval

A Valencia a Real Madrid elleni győzelmét próbálta megfejelni szombaton kora délután az Alaves elleni találkozón. A játék és az eredmény sem hozott örömöt a vendégeknek, ugyanis fásultan nem tudtak kitartani. A végeredmény 2-1.  

alaves valencia

Deportivo Alaves – Valencia 2-1 (0-0)
Helyszín: Mendizorrotza Stadion Vezette: M. Lopez
Gólszerzők: Ibai (78.), Katai (85.) ill Soler (70.)
Sárga lapok: Garcia (18.), Llorente (41.), Hernandez (42.), Laguardia (68.) ill. Cancelo (16.), Soler (75.), Orallena (77.,88.)
Kiállítva: – ill. Orallena (88.)

Alaves: Pacheco – Hernandez, Feddal, Laguardia, Kiko – Llorente, Garcia – Ibai, Camarasa (Katai 85.), Toquero (Romero 75.) – Santos (Sobrino 61.) Vezetőedző: M. Pellegrino

Valencia: Alves – Cancelo, Garay, Abdennour, Siqueria – Parejo, Suarez (Nacho 88.) – El Haddadi (Perez 67.), Soler (Bakkali 88.), Orellana – Zaza Vezetőedző: Voro

Szerda este a “Denevérek” bravúros mérkőzésen verték a Real Madridot és ezt a teljesítményt próbálták megismételni az Alaves otthonában is. A Valencia felforgatta keretét ami érthető is volt, tudva azt, hogy a Real elleni meccs mindössze 3 napja volt. Ez meg is látszott a vendégek játékán. Az Alaves irányította a mérkőzés elején a játékot és az első komolyabb helyzet is a hazaiaké volt. Ám Diego Alves a helyén volt. A folytatásban éledezett a Valencia ami kisebb helyzetekben is megmutatkozott, ám továbbra is a nyomást helyezett a vendégek kapujára Pellegrino együttese. A második játékrészben a mérkőzés képe nem sokat változott, élesebb volt az Alaves. Ám hol a pontosságuk, hol pedig Alves kapus okozta a bajukat. És ahogy a mondás tartja: “a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát”. Ez így is lett, ugyanis a 70. percben az eddig haloványabb Valencia megszerezte a vezetést. Dani Parejo szabadrúgását még óriási bravúrral védte Pacheco ám a kipattanót Soler vágta be kiszorított helyzetből. Ezzel megszerezve csapatának az oly fontos előnyt. Az Alavest nem zavarta össze gól, olyannyira, hogy 78. percben végre összejött a gól. Ibai lőtt jó 16-ról egy szép gólt, így meglett az egyenlítés. És ha egy üzlet beindul tartja a mondás. A 85. percben csereként beállt Katai a 86. percben már csapata vezetőgólját ünnepelte, amit ő lőtt első labdaérintéséből. A csatár parádésan ültette le Alves és gurított az üres kapuba. A végén még, hogy teljes legyen az “öröm” még a hátrányban lévő vendégektől kiállították Orallenat is. Az eredmény már nem változott, maradt a 2-1. A fásult Valencia ezzel érdemben nem tudta kihasználni a Real elleni bravúrt és maradt a tabella alsó felében. Az Alaves győzelmével pedig feljött a 10. helyre.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása:https://twitter.com/Alaves, https://twitter.com/LaLigaEN