Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztosan nyert a Dortmund! – videóval

A Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmund a Freiburg otthonába látogatott a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójának szombati játéknapján. 

16939336_1740282762650363_6553010215250509323_n

A mérkőzés első említésre méltó momentumáig nem kellett túl sokat várni, amit a vendég együttes javára jegyezhettünk fel. A 7. percben Ousmané Dembelé előtt adódott lehetőséget, amelyet az ifjú támadó nem tudott gólra váltani, mivel Schwolow védte a lövését. A 8. minutumban Erik Durm tett kísérletet arra, hogy megszerezze a vezetést csapatának, ám a hazaiak portása ezúttal is hárítani tudott. A 13. percben azonban már tehetetlen volt, Guerreiro remekül elvégzett szabadrúgása után Sokratis fejelt a hálóba. A 24. minutumban Aubameyang előtt adódott ziccer, azonban a gaboni támadó végül nem élt vele. A 31. percben Guerreiro került helyzetbe, viszont balszerencséjére a lövése centikkel elsuhant a jobb oldali léc mellett. 

A szünet után viszonylag gyorsan növelni tudta előnyét a Borussia Dortmund, az 55. minutumban Marco Reus beívelését követően Aubameyang vette be az ellenfél hálóját. A 70. percben ismételten a gaboni támadó volt eredményes, míg a gólpasszt ezúttal Erik Durm neve mellé írhattuk fel. A mérkőzést gyakorlatilag végig uralta Thomas Tuchel legénysége, a Freiburgnak nem igazán volt lehetősége arra, hogy borsot törjön a vendégek orra alá. Nos, tehát a BVB megérdemelt győzelmet aratott… 

Freiburg – Borussia Dortmund 0-3 (0-1)
Helyszín:
Schwarzwald-Stadion
Gólszerzők: – ill.
Sokratis(13.), Aubameyang(55.,70.)
Sárga:
Philipp(67.)
ill. –
Kiállítás: 

Freiburg: Schwolow – Kubler(Ignjovski 85.), Torrejon, Soyunci, Gunter – Bulut(Kempf 24.) , Frantz, Hofler, Grifo – Petersen(Niederlechner 64.), Philipp. Vezetőedző: Christian Streich. 

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra – Weigl – Dembelé(Kagawa 76.), Castro, Guerreiro, Reus(Pulisic 82.) – Aubameyang(Schürrle 82.). Vezetőedző: Thomas Tuchel. 

Videós összefoglalóért KATT!