Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

USA U20-asai történelmet írtak!

USA korosztályos válogatottja, egészen pontosan az U20-as nemzeti csapat elmúlt éjjel fontos mérföldkőhöz ért a világbajnoki selejtezők során, és a rivális Mexikó legyőzésével történelmet írt!

IMG_20170228_200804

31 év után tudott nyerni USA U20-as nemzeti csapata Mexikó ellen! (forrás: twitter.com/MLS)

A történelmi tett pedig nem az, hogy az amerikai U20-as válogatott ott van a vb-re jutás küszöbén, hanem az, hogy nagyon régen győzte le USA ezen korosztálya a rivális Mexikót. Olyannyira régen, hogy legutóbb erre ezt megelőzően 1986-ban volt példa! A világbajnokságra való kijutás is szinte biztosra vehető ezzel a diadallal USA számára, igaz, még egy meccs hátra van, és a Mexikó elleni siker után annyi lenne “csak” a feladatuk az amerikai ifjaknak, hogy El Salvador ellen ne kapjanak ki.

Amerikai Egyesült Államok – Mexikó 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Erik Palmer-Brown (29.), ill.

Az U20-as világbajnokságot Dél-Korea rendezi meg, s a világversenyen május 20. és június 11. között kerül lebonyolításra.

Az afrikai kontinens, valamint az észak-és közép-amerikai valamint ezzel együtt a karibi régió nemzeteinek a sorsa nem dőlt el, de márciusra mindkét zónából 4-4 válogatott fogja kvalifikálni magát az ázsiai világeseményre.

Az eddig kvalifikált válogattak

Ázsia: Dél-Korea (rendező), Irán, Japán, Szaúd-Arábia, Vietnám

Dél-Amerika: Argentína, Ecuador, Uruguay, Venezuela

Európa: Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Portugália

Óceánia: Új-Zéland, Vanuatu

Nagy Dávid