Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzáporos meccsen győzött a Mönchengladbach!

A Dieter Hecking által irányított Borussia Mönchengladbach a Markus Weinzierl vezette Schalkét látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 23. fordulójának szombati játéknapján. 

02E94849-7610-494A-AE57-6BC1C0B1DFEC

A találkozó első veszélyesebbnek mondható momentumig még egy percet sem kellett várni, amelyet a hazaiak javára jegyezhettünk fel. Ekkor Raffael került helyzetbe, azonban a brazil lövése végül keresztben elsuhant a kapu előtt. A következő komolyabb lehetőségig közel fél óra tellett el, viszont ebből a ziccerből a Gladbach megszerezte a vezetést. A 28. minutumban Patrick Herrmann átadását követően Fabian Johnson vette be az ellenfél hálóját. A 37. percben a játékvezető büntetőt ítélt a vendégek javára, miután Kramer buktatta Kehrert. A tizenegyest Nabil Bentaleb magabiztosan értékesítette. A 40. minutumban Raffael végzett el remekül egy szabadrúgást, ám balszerencséjére a labda csak az oldalhálót érintette.  

A fordulás után a Schalke veszélyeztetett először, a 47. percben Kehrer beadását követően Burgstaller bólintott a kapu irányába, a fejese azonban végül célt tévesztett. Az 52. minutumban a Mönchengladbach járt közel ahhoz, hogy újra megszerezze a vezetést, viszont Stindl lövését Fahrmann óriási bravúrral szögletre tudta paskolni. A 61. percben ismét Stindl került helyzetbe, ám a kísérlete pont középre ment, így a vendégek portása könnyedén védte a próbálkozását. A 65. minutumban azonban már ismételten megszerezték a vezetés Hecking tanítványai, Stindl passza után Johnson volt eredményes. Nem sokkal később növelni tudta előnyét a hazai csapat, Dahoud átadását követően a bal oldalon felfutó Wendt szerzett gólt. A 74. percben egy remek passz után Raffael került szembe Fahrmannal, azonban az akció végén elmaradt az ünneplés, mivel a Schalke portása hatalmas bravúrral védte a lövését. Egy minutummal később viszont a brazil nyerte a kettejük csatáját, a rutinos Strobl remek átadása után talált be az ellenfél kapujába. A 83. percben szépíteni tudtak a vendégek, Höwedes beadása után Goretzka fejelt a hálóba. A második félidőben a Mönchengladbach jócskán ellenfele fölé nőtt, több helyzetet is kidolgoztak a hazaiak, melynek nagy részét gólra is tudtak váltani. Összességében tehát megérdemelten húzták be a három pontot. 

Borussia Mönchengladbach – Schalke 04 4-2 (1-1)
Helyszín:
Borussia-Park
Gólszerzők:
Johnson(28.,65.), Wendt(68.), Raffael(75.) ill. Bentaleb(37.,büntető), Goretzka(83.) 
Sárga: – ill.
Nastasic(18.), Kehrer(86.), Di Santo(90+2.)
Kiállítás:

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Christensen(Kolodziejczak 82.), Vestergaard, Wendt – Herrmann(Hofmann 65.), Kramer(Strobl 46.), Dahoud, Johnson – Stindl, Raffael. Vezetőedző: Dieter Hecking. 

Schalke 04: Fahrmann – Höwedes, Badstuber(Konoplyanka 85.), Nastasic – Stambouli – Schöpf, Goretzka, Bentaleb, Kehrer – Burgstaller(Di Santo 72.), Caligiuri(Huntelaar 72.). Vezetőedző: Markus Weinzierl.