Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték az új diósgyőri trénert

Előző héten unta meg a gyengébb szereplést a diósgyőri vezérkar, s leváltották Horváth Ferencet. Már az edzőváltás után is pusmogtak arró, hogy az utóda a korábbi válogatott hátvéd Bódog Tamás lehet. Mára hivatalossá is vált, hétfőtől veszi át a miskolciak irányítását.

Lipcse után a Bröndby-nél bizonyíthat Bódog Tamás (pirosban) - fotó: nspress.hu

Bódog Tamás már nem csak Kalmárnak adhat utasításokat magyarul (Fotó:nspress.hu)

Nagy megtiszteltetés, hogy én vehetem át a DVTK irányítását, köszönöm a bizalmat! – nyilatkozta Bódog Tamás, a DVTK új vezetőedzője. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy mind eredményességben, mind játékban számottevően előrelépjen a csapat. Mindenkitől elnézést kérek azért, hogy ígéretem ellenére egy, a Brøndby-nél tegnap este felmerült technikai probléma miatt mégsem tudtam ma reggel hazautazni, de hétfőn szívesen állok a sajtó képviselőinek rendelkezésére. Vasárnap még bajnoki mérkőzés vár rám a Brøndby-vel, de hétfőn már teljes erővel megkezdem a munkát Miskolcon.

Bódog Tamás egykor Pécsett lett élvonalbeli labdarúgó, majd Németországba szerződött. Ahol előbb az Ulm csapatával a harmadosztályból egészen az első osztályig menetelt. Később a Mainz focistája volt, ahol szintén a Bundesliga első osztályába jutott. 2000-2003 között a magyar válogatottban ötször lépett pályára. Karrierje során a Bundesliga egyben 36 meccsen 2 gólt szerzett, míg a Bundesliga kettőben 109-szer vetette be aktuális edzője s 9 találatot jegyzett. A harmadik vonalban 90/13-as mérleggel zárta karrierjét, melyet többször sérülés hátráltatott.

Edzői karrierjét a Mainz utánpótlás csapatainál kezdte, majd 2009-ben a Videotonhoz tért haza. Először úgy volt, hogy Lothar Matthäus segédedzője lesz, de végül a német helyett Mezey György lett a szakmai munka irányítója, így az ő munkáját segítette. A Viditől való távozása után Ralf Ragnick hívására az RP Leipzig stábjának lett a tagja Alexander Zorniger vezetőedző mellett. Tavaly nyáron Zorniger hívására a Brondbyhez szerződött, így Dániából érkezik Miskolcra.

Endrődi Dávid