Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Letette az állampolgári esküt a két Vidi-játékos

Paulo Vinicius, vagy most már Vinicius Pál (?) már meghívót is kapott Bernd Storck szövetségi kapitány a hétvégén kezdődő válogatott összetartásra. A mai napon Vinicius és Asmir Suljic is letette az állampolgári esküt, így akár a bosnyák is magyar válogatott lehet, ha a mester úgy gondolja.

20938_GDhjPoJzMZSuljic és Vinicius kezében a bizonyíték, hogy most már magyarok (vidi.hu)

Paulo Vinícius és Asmir Suljic péntek reggel Székesfehérváron magyar állampolgársági esküt tett. A ceremóniát a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András vezette. A két játékos mostantól magyar állampolgár, a továbbiakban Vinícius Paulo és Suljic Asmir néven találkozhatnak velük. – áll a vidi.hu-n a Videoton FC hivatalos honlapján.

“Ahogy azt már elmondtam, remekül érzem magam Magyarországon, az elmúlt közel hat évben rengeteg fontos dolog történt az életemben, ami már ehhez az országhoz köt. Különleges nap az életemben a mai, az pedig egy másik megvalósult álom, hogy vasárnap csatlakozhatok a válogatott keretéhez. Keményen dolgoztam ezért, nagyon várom már, hogy ott legyek. A Vidivel további nagy sikereket akarok elérni” – nyilatkozta a most már magyar állampolgár Vinicius a vidi.hu-nak

Asmir Suljic korábban az Újpest focistája volt, s akkoriban a jó teljesítményére többen azt mondták, hogy szívesen látnák a magyar válogatottban. Ő akkor elzárkózott ettől, mondván ő bosnyák, s ott szeretne bizonyítani. Miután eddig nem kapott meghívót, a tavalyi Eb-láz hatására elgondolkozott rajta, hogy egyszer mégiscsak szívesen magára öltené a magyar válogatott meggypiros mezét.

“Nagy nap ez az életemben, megtisztelő, hogy mától magyar állampolgárnak mondhatom magam. Köszönettel tartozom a Vidinek és egész Magyarországnak, nagyon boldog vagyok! Ezzel a döntéssel az is biztossá vált, hogy felnőtt szinten a magyar válogatottat szeretném képviselni, remélem, lesz rá lehetőségem” – mondta a korábbi bosnyák utánpótlás válogatott a vidi.hu-nak.

Endrődi Dávid