Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Magabiztosan nyert a Bayern – Videó

A Bundesliga 24. fordulójában a listavezető Bayern München az Allianz Arénában fogadta a Frankfurt együttesét. Bravúrra készült a vendég gárda, mivel a legutóbbi mérkőzésükön sikerült pontokat rabolni a bajoroktól, és ezt a mai napon is véghez szerették volna vinni.

A838DCE4-1885-4336-B8EE-5159633A14AA

Az első komolyabb helyzetet a vendég együttes alakította ki. Hrgota remekül szólózott, de balszerencséjére az akciót nem tudta befejezni, mert egy védő az útját állta. A 26. percben a hazaiak is próbálkoztak. Douglas Costa jutott be a tizenhatoson belülre, de a lövése nagyon pontatlanra sikerült, és a játékszer messze elkerülte a vendégek kapuját. 3 perccel később, a vendégoldalról Blum próbálkozott. A lövésébe nem vitt bele elég erőt, így Neuer könnyedén le tudta húzni a labdát. A 38. percig bírta gól nélkül a Frankfurt. A 38. percben Lewandowski lőtt a vendégek hálójába. A 42. percben Alaba remek passzt adott Costának, aki remekül helyezte a labdát a léc alá. Egy félidőt követően már két gólos volt a bajorok előnye.

A második félidőben sem kellett sokat várni arra, hogy újabb Bayern-gólt láthasson a közönség. Az 55. percben Robben küldött remek labdát Lewandowski felé, aki nem hibázott, és megszerezte a 2. gólját ezen a mérkőzésen. A 66. percben Neuernek kellett bravúrral védenie, miután Blum célozta meg az alsó sarkot. A 68. percben ismét gólt szerezhetett volna a Bayern München, viszont Lewandowski pontatlanul célzott. A lefújásig már nem született újabb találat. A Bayern München hazai pályán magabiztosan győzte le a Frankfurtot.

Bayern München – Frankurt 3:0 (2:0)
Helyszín: Allianz Arena Vezette: Schmidt
Gólszerzők: Lewandowski (38. 55.), Costa (42.) ill. –
Sárga lap: Vidal (36.), Alaba (56.) ill. Rebic (23.), Mascarell (36.)
Kiállítva: – ill. –

Bayern München: Neuer – Lahm, Martinez (Boateng 65.), Hummels, Alaba – Alcantara, Vidal (Sanches 78.) – Robben, Müller, Costa – Lewandowski (Coman 75.) Vezetőedző: Ancelotti

Frankfurt: Hradecky – Hector, Hasebe (Russ 64.), Abraham – Chandler, Mascarell, Gacinovic, Tawatha – Blum (Barkok 70.), Rebic – Hrgota (Fabian 78.) Vezetőedző: Kovac

https://www.youtube.com/watch?v=eTxgR01ThR4

kép: kicker.de

Nagy Gábor