Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valencia: Meglesz az első nyári igazolás, aki már a csapatnál van..

Nem egy új keletű dolog az, ha egy klub már hónapokkal a nagy nyári átigazolási időszak előtt lépéseket tesz annak érdekében, hogy egy játékos náluk folytassa majd a pályafutását. Ám arra már kevesebb példa van, amikor a labdarúgó, már másfél hónapja rúgja a bőrt annál az egyesületnél, akihez hivatalosan csak egy megadott pályán töltött találkozó után szerződhet. 

simone-zaza_1hajsvt5hp2kx1uh117dxgxr3q

Simone Zaza pedig ilyen helyzetben van. Az egykori olasz válogatott játékos kapcsán elismerték, hogy a jövőben is Valencia alkalmazottja lesz. Ki ismerte el? Maga a játékos és a klubvezetés egyaránt. Természetesen eddig is spanyol földön kergette a labdát, ám ezt csak kölcsön opció keretein belül tette, tehette. Azonban a Juventus és a hispániai gárda között kötött kontraktusban volt és van is egy olyan pont ami kimondja, hogy amennyiben tíz alkalommal pályára lép “Simo” a “denevéreknél“, akkor ott már nincs visszaút. Muszáj lesz a Valencianak megvenni a csatárt.

Az ár pedig, amit majd július 1.-től kezdve kell törleszteni a Juve felé összesen tizenhatmillió euró. Hogy kinek éri meg ez jobban? Arról lehetne vitázni. Alapvetően a “zebráknak” nincs szüksége Zaza szolgálataira, bármennyire nyersnek is tűnik ez. Belegondolva van egy kilencvenmilliós csatáruk, aki ontja a gólokat (Gonzalo Higuain). Van egy feltörekvő csodagyerek a gépezetben, Paulo Dybala személyében illetve a két horvát igazságosztó, Mario Mandzukic és Marko Pjaca. Mellettük Simone Zaza csak sokadik epizódszereplő lehetne.

Ellenben a spanyoloknak életbevágóan fontos lenne, egy igazán jó formában lévő centerre. Az olasz támadónak pedig azért voltak viszonylag jó évei. Példának okáért tavaly az olasz bajnok színeiben alig 900 perc alatt ért el 8 találatot. Előtte pedig a Sassuolo csapatánál rendre 10 gól fölött állt meg.

Hozzá kell tenni, hogy egyelőre még nem jönnek tőle futószalagon a gólok. A La Ligaban kilenc találkozón vett részt és ezeken mindössze kétszer íratta fel magát az eredményjelzőre. Talán most, hogy biztosabbá válik a jövője megindítja a termelést.

Szerző: Borbély Szabolcs