Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Valverde és a Bilbao nyerte a baszk derbit – videó!

A Spanyol bajnokság 27. fordulójában egy baszk derbit rendeztek a déli órákban. A presztízsen túl bajnoki pontokért, európai kupás helyezésekért és sok minden másért is folyt még a harc.

Kép: Marca

Kép: Marca

Mint ismeretes, Luis Enrique a szezon végeztével elhagyja az FC Barcelonát. Hogy ennek mégis mi köze a Sociedad – Bilbao találkozóhoz? Nos, a vendégek padján Ernesto Valverde az egyik legesélyesebb személy Enrique pótlására, de Eusebio mester nevét is bedobták már korábban – ő ráadásul a Barcelona B együttese után vette át a San Sebastian-i együttes irányítását. Ilyen szempontból tehát még különlegesebb volt ez az összecsapás, ami egyébként is egy izgalmas párharc. A két legnagyobb baszk csapat találkozott, amelyek ráadásul idén remekül teljesítenek: különösen a Sociedad teljesít jól, az Atletico nyakán loholva számukra a BL-selejtezős helyek elérése a cél idén.

A kék-fehérek ráadásul még hazai környezet előnyeit is élvezhették, ám a boldogsághoz önmagában ez kevés volt. A szakadó esőben ugyanis a bátran kezdő Bilbao akarata érvényesült az első félidőben, ami helyzetekben gyakran megmutatkozott. A vendégek középpályása, Raul Garcia egymaga rúghatott volna vagy három gólt, ám az Atleti korábbi üdvöskéje rendre elszórta az összes lehetőséget. Illetve majdnem az összeset. A 28. percben ugyanis büntetőhöz jutott az Athletic, amit végül ő értékesített – habár a szerencse is jócskán mellette volt, Rulli kapus hóna alatt csusszant be a játékszer a hálóba.

A középpályán remek munkát végző Bilbao uralta az első játékrészt, jó érzékkel támadtak le, helyezték nyomás alá Eusebio fiait. A Sociedad görcsösen akart támadni, ám ez végül csak a szünet után sikerült nekik. A vendégek átadták a kezdeményezés lehetőségét és inkább biztos védekezéssel kivártak. A Sociedad egyre inkább uralta a játékot, ám a kapura csak elvétve jelentettek veszélyt. Egyre bátrabbá váltak és egyre jobban kinyíltak – ezt használta ki Valverde együttese. Egy rosszul hazaadott labdára könyörtelenül lecsapott az arra ólálkodó Inaki Williams, aki kihasználta a ziccert és két gólosra növelte csapata előnyét.

A hajrában minden követ megmozgatott a Sociedad, ám nem találták a fogást a piros-fehérek védelmén. Igaz ez még akkor is, ha egy alkalommal sikerült bevenniük a fiatal Arrizabalaga kapuját, ám a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot. Kisebb lehetőségeik voltak csak, beszorították ellenfelüket, de nem mentek vele sokra. Vereseég lett a vége, ami nem jött jól a jelenlegi állapotukban. Most így tartják az 5. helyüket, de az Atleti lépéselőnybe került, valamint a Villarreal is játszik még és utolérheti őket. A Bilbao pedig feljött a 7. helyre és a már említett Villarrealt támadja erőteljesen.

http://www.dailymotion.com/video/x5el7ps_raul-garcia-penalty-goal-hd-real-sociedad-0-1-athletic-bilbao-12-03-2017-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x5elaom_inaki-williams-goal-hd-real-sociedad-0-2-athletic-bilbao-12-03-2017_sport

Real Sociedad – Athletic Bilbao 0-2
G.: Raul Garcia (28. – büntető), Williams (56.)