Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Rummenigge szerint Xabi Alonso helyettese már rég a klubé

Nemrégiben vált biztossá, hogy a Bayern München spanyol veteránja, Xabi Alonso hamarosan befejezi pályafutását. A baszk középpályás ugyanis saját maga jelentette be, hogy 2017 nyarán felhagy a profi labdarúgással. Carlo Ancelottinál még 35 esztendősen is fontos szerepet tölt be Alonso, de pótlása miatt nem jajveszékelnek Münchenben, legalábbis erre utalt a klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge.

renato-sanches-bayern-munich-action-shot_3786574Renato Sanches (fotó: Sky Sports)

Xabi Alonso minden sorozatot figyelembe véve idén 27 mérkőzésen lépett pályára a Bayern München színeiben, ráadásul még három gólt is rúgott, mindegyiket a bajnokságban. Kijelenthető tehát, hogy a rutinos spanyol továbbra is fontos fogaskerék a bajorok gépezetében, így nyáron mindenképpen meg kell oldani a visszavonuló középpályás pótlását.

Rummenigge szerint azonban erről már tavaly májusban gondoskodott a német bajnok, amikor is lecsapott az ifjú Renato Sanchesre, akit később a nyári Európa-bajnokság legjobb fiatal játékosának választottak.

“Az a tervünk, hogy Renato Xabi Alonso nyomdokain járjon” – mondta Rummenigge. – “Ezért igazoltuk le már tavaly. Mindenképpen megvan benne a megfelelő minőség, csupán annyi a dolgunk, hogy türelmesek legyünk vele.”

Nem csoda, hogy a “bőrnadrágosok” elnöke így nyilatkozott, hiszen nem volt éppenséggel filléres igazolás a 19 esztendős portugál játékos. A Bayern egészen pontosan 35 millió eurót fizetett ki Sanches játékjogáért, ehhez képest idén mindössze 20 mérkőzésen számított rá Carlo Ancelotti vezetőedző, ezeken legtöbbször csereként lépett pályára.

Ám a jelek szerint nem mondtak le Renatóról a német sztárklubnál, és hosszútávon számolnak vele.

Szerző: Draskovics Tamás