Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aláírták a generálkivitelezői szerződést

A Fáy utcai létesítményt hónapokkal ezelőtt kezdték el bontani. Ma pedig a Vasas 106. születésnapján, csütörtökön írták alá az új Illovszky stadion generálkivitelezői szerződését.

illovszky2-e1449652180217-1024x577Egykor így nézett ki a stadion, melynek helyén most csak kőpor van. (vasasfc.hu)

Miután sikeresen zárult a közbeszerzés, Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke aláírta a Market-KÉSZ konzorciummal kötött generálkivitelezői szerződést. A megállapodás mindenekelőtt az 5154 férőhelyes stadion megépítéséről szól, mégpedig a keleti lelátó igény szerinti, későbbi bővítésének lehetőségével, amelynek köszönhetően a befogadóképesség elérheti a 6204-et.

A munkálatokat jövő héten kezdik, befejezése pedig 2018 végéig kell, hogy megtörténjen.

Nagy öröm, hogy aláírták a szerződést – mondta Vancsa Miklós a vasassc.hu-nak – hiszen ez azt jelenti, hogy most már belátható időn belül elérkezik az a pillanat, amelyre régóta várunk. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy az utolsó pillanatokban azt is sikerült elérni, hogy szükség esetén tovább bővülhessen az új stadion. Sok ember kemény munkája kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk; hadd mondjak ez úton is külön köszönetet a kitartásért és az egész folyamat menedzseléséért Markovits László elnök úrnak. Mi a felnőtt csapat részéről Jámbor Jánossal, illetve az utánpótlást működtető György Tamással az eredményességünkkel igyekeztünk támaszt nyújtani az érdekérvényesítéshez. Azoknak a generációknak is hálával tartozunk, akik korábban naggyá tették a Vasast, nekik is köszönhető, hogy ilyen lehetőséghez jutottunk. Mindenekelőtt azonban Illovszky Rudi bácsit, a névadót kell megemlíteni, hiszen valóban nincs méltóbb ember, akinek emlékét örökké őrizhetné a Fáy utcai stadion.

Endrődi Dávid