Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: A Schalke nagyszerű fordítással ment tovább a Gladbach vendégeként! – videóval

Az Európa-liga legjobb 16 csapata között, vagyis a nyolcaddöntők során a visszavágók kerültek megrendezésre. A német rangadó első felvonásán 1-1-es döntetlen született a Schalke otthonában a Gladbach ellen. A visszavágón még inkább a Borussiának állt a zászló, azonban a gelsenkircheni klub kétgólos hátrányból állt fel, és jutott be a legjobb 8 közé!

IMG_20170316_231118

Kétgólos hátrányból felállva jutott tovább idegenben a Schalke a Bundesligás riválisával szemben! (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

Úgy tűnt, nem alakul valami jól a mérkőzés kezdeti szakasza a hazaiak számára, hiszen a 16. minutumban megsérült Johnson, helyét pedig Hofmann vette át. Ám nem sokkal ezután majdnem betalált a Gladbach, viszont Drmic fejese Raffael ívelése után mellé ment a 18. percben. Majd a 26. minutumban előnybe került a hazai együttes! Ekkor a tizenhatosról Christensen lőtte el a labdát, a játékszer pedig még meg is pattant mielőtt bement, Fährmann nem védhetett (1-0). Nem sokkal ezután egalizálni igyekezett a Schalke, viszont Goretzka lövését védte Sommer a harmadincadik percben. A félidő hajrájához közeledve is Goretzka próbált kiegyenlíteni, de lövése fölé szállt. Hiába próbálkozott a Schalke az egyenlítéssel a szünet előtti hosszabbításban megduplázta előnyét a Borussia! Dahoud távolról lőtt igazán nagy gólt (2-0). Ezzel aligha el is szálltak a Schalke továbbjutási esélyei, bár pont az előnyben játszó Gladbach fordított már a sorozatban nem is olyan rég nagyobb hátrányból. Mindesetre ekkor összesítésben 3-1-re ment a Borussia, amely mellett egy idegenben lőtt gól is szólt.

A Schalke viszont nem adta fel, és már az 54. percben Goretzka révén szépíteni tudott (2-1). A 64. minutumban Vestergaard fejjel növelte volna ezzel szemben a hazai előnyt, de a labda fölé szállt. Nem sokkal ezt követően, a 68. percben Dahoud tizenhatoson belüli kezezése miatt kapott tizenegyest a Schalke, és egyben lehetőséget az egyenlítésre, és a továbbjutásra. A labda mögé Bentaleb állt, aki higgadt értékesítette a gelsenkircheni klub büntetőjét (2-2). Korábban az Európa-ligában a Fiorentina elleni visszavágón hátrányból produkált nagy fordítást a Gladbach, most azonban pont a Borussia járt hasonlóan, mint a csapat korábbi ellenfele. A Schalke mindenesetre nagy meccsen lépett tovább a német rangadós párharc végeztével, úgy, hogy a félidei szünetre volnulva jócskán a hazaiaknak állt a zászló.

UEFA Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó

Borussia Mönchengladbach – Schalke 04 2-2 (2-0) Továbbjutott: Schalke 04, 3-3-as összesítéssel, több idegenben lőtt góllal
Helyszín: Borussia Park. Vezette: Mark Clattenburg (angol)
Gólszerzők: Christensen (26.), Dahoud (45+2.), ill. Goretzka (54.), Bentaleb (68. – büntetőből)
Sárga lapok: Raffael (29.), Jantschke (53.), Vestergaard (59.), Wendt (90+3.), ill. Caligiuri (77.), Choupo-Moting (89.), Fährmann (90+1.)
Kiállítás:

Borussia Mönchengladbach: Sommer, Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Kramer (Strobl 46.), Dahoud, Johnson (Hofmann 16.) – Drmic (Hahn 83.), Raffael. Vezetőedző: Dieter Hecking

Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Höwedes, Nastasic, Kolasinac – Geis (Meyer 46.), Bentaleb (Stambouli 79.) – Caligiuri (Schopf 88.), Goretzka, Choupo-Moting – Burgstaller. Vezetőedző: Markus Weinzierl

Nagy Dávid