Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Guardiola – Klopp ütközet a középpontban, idegenben az éllovas – ELŐZETES

Azok után, hogy a múlt hétvégén igencsak hiányos fordulót rendeztek az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) az FA-kupa miatt, ezúttal mind a húsz csapat hiánytalanul pályára lép. A fordulónak egy vérbeli rangadója van, de azért akad itt még érdekesség. A 29. forduló előzetese következik!

pl20172

Premier League, 29. forduló

Március 18., szombat:

13.30 West Brom – Arsenal (Spíler TV)

A mérkőzések sorát az Arsenal birminghami vendégjátéka nyitja meg, ahol a West Bromwich Albion együttesével néz szembe Arséne Wenger hektikusan teljesítő csapata. Az “ágyúsok” egy héttel ezelőtt lazán ütötték ki az ötödosztályú Lincoln City-t (5-0), ezzel bejutottak az FA-kupa elődöntőjébe. Ez önmagában jól hangzik, de az előtte elszenvedett 1-5-ös Bayern elleni BL-vereség alighanem még ott lapul a londoni lelkekben. Egy győzelem mindenképpen sokat segítene ma Wengeréknek, már csak azért is, mert momentán nem áll BL-helyen az Arsenal, ami még akkor se elfogadható számukra, ha meccshátrányban vannak a többiekkel szemben. Tony Pulis WBA-ja ráadásul ideális ellenfél az elmúlt heteket figyelembe véve, hiszen két zakón vannak túl, ezeken a mérkőzéseken gólt se lőttek, ellenben kaptak ötöt.

16.00 Crystal Palace – Watford
16.00 Everton – Hull City
16.00 Stoke City – Chelsea (Spíler TV)
16.00 Sunderland – Burnley
16.00 West Ham – Leicester City

A Crystal Palace egyértelműen kezd magára találni, az elmúlt két mérkőzését kapott gól nélkül nyerte a dél-londoni gárda. Ennek következtében ki is jött a kiesőzónából Sam Allardyce csapata, a jó széria folytatásához pedig a három meccs óta nyeretlen Watfordot kellene felülmúlniuk ma délután a piros-kékeknek.
Ronald Koeman, az Everton vezetőedzője nemrégiben kijelentette, mindenképpen oda akarnak érni az Európa-ligát jelentő helyek valamelyikére, ehhez azonban elvárás lenne, hogy ma délután legyőzzék a kiesőhelyen szerénykedő, sérülésektől is sújtott Hull City csapatát. Az mindenesetre figyelmeztető jel lehet a liverpooliak számára, hogy őszi mérkőzésükön 2-2-es döntetlen született, azaz nem vehetik félvállról Marco Silva tanítványait.
A listavezető Chelsea ezúttal Stoke-on-Trentben vizitál, ahol a helyi Stoke City otthonában lép pályára. A Bet365 Stadion nem éppen kedves helyszín a mindenkori vendégek számára, ám jó eséllyel pályázik mindhárom pontra a Conte-csapat. Hétfőn a Manchester Unitedet verték az FA-kupában London kékjei, de a Stoke se szégyenkezhet, legutóbbi bajnokijukon ponttal távoztak a Manchester City otthonából. Kemény meccsre van kilátás!

3E3D290A00000578-4310058-image-a-111_1489440167009Nagy győzelmen van túl a Chelsea, az MU-t verték az FA-kupában (fotó: Daily Mail)

A Sunderland – Burnley összecsapáson a liga utolsó helyezettje fogadja a bajnokság legrosszabb idegenbeli mérlegével rendelkező újoncot. Éppen ezért rendkívül nehéz megtippelni a mérkőzés végeredményét. Mindenesetre egy dolog biztos: ha most sem nyer David Moyes Sunderland-je, lassan el is kezdhet csomagolni a csapat, mert az első osztályban aligha lesz maradása…
A bajnok Leicester City Londonba látogat, ahol megmérkőzik a West Ham United együttesével. Pikáns meccsnek ígérkezik ez is, hiszen a két együttes rendszerint élvezetes mérkőzést produkál egymás ellen. A Leicester valósággal szárnyra kapott Claudio Ranieri menedzser menesztése óta, a bajnokságban két meccset nyertek zsinórban, míg a Bajnokok Ligájában bejutottak a nyolc közé a spanyol bajnokságban 3. helyen álló Sevilla testén keresztül. A West Ham ellenben távolról sincs jó formában, február eleje óta nem nyertek mérkőzést, tehát igazi hat pontos összecsapás ez a mai.

18.30 Bournemouth – Swansea (Spíler TV)

Olyan összecsapás zárja a napot, ahol két kiesés elől menekülő csapat találkozik. Persze a Bournemouth nem közvetlenül veszélyeztetett, de pár gyenge eredménnyel azonnal a kiesőzóna közelében találhatja magát, míg a Swansea igencsak közel áll a veszélyrégióhoz, tehát igencsak kaparnia kell. Mindkét csapat képes látványos futballra, a brit labdarúgás elkötelezett szerelmesei aligha fognak unatkozni ezen a mérkőzésen!

Március 19, vasárnap:

13.00 Middlesbrough – Manchester United (Spíler TV)

Azt nem lehetne kijelenteni, hogy idei legjobb formájában utazik a Middlesbrough csapatához José Mourinho Manchester Unitedje. A “vörös ördögök” hétfőn kiestek az FA-kupából a Chelsea elleni 1-0-s vereséggel, majd nem túl könnyedén 1-0-ra legyőzték a Rosztovot, így továbbmeneteltek az El-ben, ezeket megelőzően pedig hazai pályán buktak pontokat a Bournemouth ellen (1-1). Ma azonban olyan csapat otthonában köszörülhetik ki a csorbát Ibrahimovicék, amely tavaly óta nem nyert egyetlen árva bajnoki mérkőzést sem, ennek köszönhetően utolsó előtti helyen pironkodik. Kijelenthető tehát, hogy Mourinho számára égetően fontos lenne egykori másodedzője, Aitor Karanka legyőzése.

15.15 Tottenham – Southampton (Spíler TV)

A tabella második helyén tanyázó Tottenham abszolút esélyesnek számít a Claude Puel vezette Southampton ellen hazai környezetben, ugyanakkor árnyalja a képet, hogy a Spurs gólvágója, Harry Kane jó időre kidőlt a sorból bokasérülés miatt, nélküle pedig sokkal nehezebb dolga lehet a Pochettino-legénységnek. A két csapat előző meccsén fordított szereposztásban tükörsimán, 4-1-re nyertek a londoniak, ugyanakkor azóta erősödött a “szentek” kerete, jobb formában is vannak, Manolo Gabbiadini pedig ismét lecsapni készül…

17.30 Manchester City – Liverpool (Spíler TV)

A forduló záróakkordja egy igazi rangadó lesz, hiszen két BL-helyen álló alakulat feszül egymásnak: a 3. helyen álló Manchester City fogadja a negyedik Liverpoolt. A Guardiola-csapat komoly pofont kapott a hét közben, hiszen kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében Manchester világoskék gárdája. A ludas ez esetben a francia Monaco volt, amely 3-1-re győzte le Agüeroékat, így pedig számukra az angol bajnokság és az FA-kupa maradt. Lélektanilag aligha jön jókor a Kloppék elleni rangadó, ráadásul javuló formát mutatnak a vörösök, hiszen legutóbb bűnrossz játékkal is felülmúlták a Burnley-t, nemrégiben pedig az Arsenalt is két vállra fektették. Persze nagy kérdés, melyik arcát mutatja a ‘Pool? Azt viszont nem árt megjegyezni, hogy a két csapat téli mérkőzését épp a Klopp-csapat nyerte, méghozzá 1-0-ra Wijnaldum fejesével.

_93194060_wij_reuters_heroWijnaldum gólöröme a tavalyi ‘Pool – City meccsen (fotó: Reuters)

A bajnokság állása:

Névtelen

A góllövőlista élmezőnye:

Névtelen1

(Tabellák forrása: eredmenyek.com)

Szerző: Draskovics Tamás