Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Kiütéses Everton-siker, szűk Palace győzelem

Az Everton kiütéses győzelmét aratott Liverpoolban a Hull Cityt vendégül látva a Premier League 29. fordulójában. Ezzel egyidőben Londonban a Crystal Palace egyetlen góllal győzte le ellenfelét, amelyet ráadásul a Watford játékosának köszönhetett a hazai csapat.

IMG_20170318_185550

Lukaku a hajrában duplázott (forrás: twitter.com/premierleague)

A Hull City csapata a kiesés elleni harc következő állomásaként Liverpoolba utazott, ahol ellenfele a Goodison Park gyepén az Everton volt.

Nagyszerűen kezdték a meccset a hazaiak, hiszen a 9. percben Calvert-Lewin kapáslövésével került előnybe az Everton (1-0). A 24. percben úgy festett Lukaku révén kettővel mehet a hazai klub, de les miatt nem adták meg a belga találatát. A 38. minutumban egyenlíthetett volna a Hull, ám Clucas közelről lőtt fölé.

A fordulás után az első komolyabb helyzet a vendégeké volt, ám Robertson erős távoli lövése mellé ment a 72. percben. Úgy tűnt, a Hull az egyenlítésért küzd, azonban a következő percben megfogyatkozott a vendég együttes, amikor Huddlestone megmozdulását azonnal piros lappal “díjazta” a játékvezető. Nem kellett sok ezután az Evertonnak, amely a 78. minutumban Valencia révén kétgólos előnybe került. A találat Lukaku passzát követően született (2-0). A hosszabbítás első percében viszonyozta Valencia Lukaku korábbi gólpasszát, a belga pedig ezúttal szabályos találatot szerzett (3-0). Lukaku annyira belelendült, hogy a 94. percben is eredményes tudott lenni (4-0). Ezzel a meccs végeredménye kiütéses hazai sikert bizonyít, viszont a hajrában sikerült csak így elhúznia az Evertonnak.

new-premier-league-logo-2016-17-7

Everton – Hull City 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Calvert-Lewin (9.), Valencia (78.), Lukaku (90+1., 90+4.), ill.
Kiállítva: – , ill. Huddlestone (73.)

Többnyire eseménytelen találkozót hozott Londonban a Crystal Palace – Watford bajnoki. A hazaiakat csak abban tudta felülmúlni a Watford, hogy többet volt a Lódarazsaknál a labda. Ennek ellenére a végén a hazai csapat ünnepelhetett, ugyanis a 68. percben a Watford kapuja elé szálló labda a vendégek játékosának, Deeney fejéről pattant a labda saját csapata kapujába (1-0). Ezzel végül minden eldőlt, a három pont a hazaiaké lett. A Crystal Palace ennek ellenére nem lélegezhet fel teljesen az eddig szerzett 28 pontjával, és éppenséggel a Watfordnál sem lehet teljesen hátradőlni, amely mostani ellenfelénél 3 ponttal szerzett többet.

Crystal Palace – Watford 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Deeney (68. – öngól), ill.

Nagy Dávid