Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cáfolják a debreceni ultimátumot

A FociClub.hu is beszámolt róla, hogy veszélyben lehet Leonel Pontes állása. Az információt többször a dehir.hu a Loki ügyeiben egyébként jól értesült portál szellőztette meg az elmúlt hetekben. Olyan hírek érkeztek hozzájuk belső körökből, hogy ha a Loki nem szerez a Diósgyőr és a Paks ellen hat pontot akkor a portugál trénernek távoznia kell. Az elmúlt napokban Pontes maradt, s a héten arról számoltak be különböző lapok azért, mert óriási végkielégítés járna neki. A debreceni klubigazgató a dvsc.hu -n cáfolta a különböző híreket.

240216_leonel_pontesdvsc.hu

Íme a hivatalos oldalon megjelent Róka cáfolat:

Szeretnénk leszögezni, hogy a DVSC az elmúlt 15 esztendőben egyetlen edzőnek, így Leonel Pontesnek sem adott ultimátumot a csapat szereplésével kapcsolatban. Magukat jól értesültnek vélt sajtóorgánumok azt is megírták, hogy a klub vezetése meneszti a portugál szakembert. Amikor pedig a jóslatuk nem vált be, arról kezdtek cikkezni, hogy Leonel Pontes azért van még a kispadon, mert 261 millió forintot kellene fizetni számára, ha leváltják. A vezetőedző szerződésében nem szerepel sem ez, sem más összeg a szerződés felbontása esetén. A munkatörvénykönyv azonban rendelkezik arról, hogy határozott idejű kontraktus felbontása esetén – amennyiben szerződésszegés nem áll fent a munkavállaló részéről – milyen összeget kell fizetni a munkáltatónak, ám ez töredéke a médiában megjelent 261 millió forintnak. A DVSC vezetése a jövőben is minden segítséget megad Leonel Pontes munkájához. Bízunk benne, hogy a következő mérkőzéseken a csapat eredményesebben szerepel.

Ezek alapján borítékolható, hogy a következő Vasas elleni bajnokin is Leonel Pontes fogja a csapatot irányítani. Egy biztos a téli keretátalakítás sem hozta meg a várva várt áttörést. A legjobb utánpótlás akadémiának választott Debrecen keretében található meg a legtöbb légiós. Az ajánlott tíz helyett, ha a  tartalékokhoz küldött Djelmicet is ideszámítjuk akkor tizenkettő. Az új külföldiek közül Feltscher jó választásnak tűnik, eddig kiváló játékot láthattunk tőle, a bosnyák Handzic és a dél-koreai Suk eddig keveset mutatott. Ráadásul Suk mikor idejött a legdrágább külföldi volt az NB I-ben, pár pályára lépés után óriásit esett az értéke. A horvát kapus Kevala és a kameruni Mengolo eddig nem játszott. A következő hetekben még óriási küzdelmet kell bemutatniuk a bent maradás érdekében, Diósgyőrben ugyanis edzőt váltottak, ezzel próbálják meg felturbózni, felfrissíteni a játékosokat. Pontes múltja alapján kiváló tréner, a játékosok szeretik, de valami nagyon hiányzik…

Endrődi Dávid