Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haladás helyett inkább visszavonulás

2016 decemberében robbant a bomba, hogy egy korábbi világsztár csatárt szerződtetne a Haladás a korábbi német válogatott Kevin Kurányi személyében. A magyar felmenőkkel rendelkező csatár végül nem lett a szombathelyiek játékosa, sőt inkább a visszavonulás mellett döntött.

Kevin Kurányi - kicker.de

Kevin Kurányi – kicker.de

A mai napon bejelentette visszavonulását a fénykorát a VfB Stuttgartban majd a Schalke 04-nél élő korábbi német válogatott csatár, aki pályafutása során többször játszott együtt magyar játékosokkal, lévén utoljára Szalai Ádám volt a csapattársa Hoffenheimben, míg korábban Dzsudzsák Balázzsal rúgta együtt a bőrt a Dinamo Moszkvában.

– Egyszer csak eljön az idő. Harmincöt éves lettem, és most már több időt szeretnék más dolgokkal tölteni – jelentette be Kurányi.

A válogatottban 52 meccsen 19 gólt szerzett. A nemzeti csapatban 2008-ban ért véget a pályafutása, mert miután Joachim Löw szövetségi kapitány nem nevezte az oroszok elleni mérkőzésre, a meccs félidejében dühösen elhagyta a dortmundi stadiont.

Kurányi felmenői között magyarokat, brazilokat és németeket is találunk, így egy ideig “gondolkozhatott” is volna, hogy melyik nemzet csapatában játsszon, de számára ez sosem volt kérdés. Ennek ellenére büszke magyar gyökereire, ezért is fordulhatott meg ősszel a fejében, hogy Magyarországra szerződjön. A dologból végül nem lett semmi, a napokban inkább a visszavonulást választotta.

Endrődi Dávid