Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: James Rodriguez szerencsés találata döntött Kolumbia javára! – Videóval

A 2018-as oroszországi világbajnokság dél-amerikai selejtezőcsoportjában a 13. fordulót rendezték. Kolumbia és Paraguay hazai pályán szerezte meg mindhárom pontot, a Venezuela pedig két gólos előnyét adta le Bolívia ellen.

(Kép: Selección Colombia Twitter)

Kolumbia – Bolívia 1-0 (0-0)
Gól: J. Rodriguez (83. – tizenegyesből)

Nagyon megszenvedett Kolumbia hazai pályán Bolívia ellen! A találkozó egyetlen gólját a Real Madrid klasszisa, James Rodriguez szerezte, aki nem tudta annyira rosszul rúgni a Juan Cuadrado buktatásáért megítélt büntetőt, hogy az ne pattanjon ki Lampe kapusról! Mivel így történt, a kipattanóval James már nem hibázott, és ha a szerencsének is köszönhetően, de eldöntötte a három pont sorsát!

https://www.youtube.com/watch?v=jp24YOXc_2M

Paraguay – Ecuador 2–1 (1-0)
Gól: B. Valdéz (12.Ö, J. Alonso )65.Ö, ill. Caicedo 70. – tizenegyesből)

Paraguay ajándékba kapott egy gólt a tétovázó ecuadori védelemtől a találkozó legelején, majd a második félidő közepére már két gólosra duzzadt a hazaiak előnye. Ezt követően Ecuador ugyan gyorsan szépített, azonban az eredmény már később nem változott. Győzelmével Paraguaynak még marad lehetősége, hogy esetleg odaérhessen a továbbjutást erő első 5 hely egyikére – az ötödik hely ugye interkontinentális pótselejtezőt ér -, ugyanakkor ehhez már sok pontvesztés vélhetően nem fog beleférni.

https://www.youtube.com/watch?v=5PIOwmRiaJA

Venezuela – Peru 2-2 (2: 0)
Gól: Villanueva (24.), Otero (40.) ill. Carrillo (46.), Guerrero (64.)

A csoport utolsó helyén szerénykedő Venezuela Peru ellen megjárta a mennyet és a poklot, miután már két góllal is vezetett a második félidő elején, végül be kellett érnie az egy ponttal, hiszen Peru kiegyenlített, és kis szerencsével még akár a győzelmet is megszerezhette volna.

A selejtezősorozat állása 13 kör után: