Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Most hárommal kapott ki az újonc, döntetlen New Yorkban – videóval

Az MLS 4., egyben ezúttal csonka bajnoki hétvégéjén ismét vereséget szenvedett az újonc Minnesota, míg a New York Red Bulls hazai pályán játszott döntetlent.

IMG_20170325_234428

A New England játékosai első győzelmüket aratták az idei szezonban (forrás: twitter.com/MLS)

Az est első meccsére a New England Revolution otthonában került sor, ahol a gyengén kezdő újonc Minnesota United vendégeskedett.

Már a meccs 4. percében megszületett az első gól! Ekkor Agudelo fejelt be a labdát a vendégek kapujába Tierney beadás után (1-0). Nem illetődött meg a vendég együttes, ugyanis Warner révén a 15. minutumban egyenlített! Ramirez lekészítését követően Warner lőtt távolról gólt (1-1). Hat perc telt el ezután, és jött az újabb találat, ismét előnybe került a Revolution! A 21. percben Kamara a kapu közvetlen közeléből talált be Nguyen jó keresztezése után (2-1). Ezzel még nem volt vége, kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat a 32. minutumban! Ekkor a korábban gólpasszt kiosztó Nyugen volt eredményes tizenegyesből (3-1). Ezután sem állt le az első félidei gólgyártással a New England! A félidő hajrájához közeledve Agudelo másodjára is beköszönt (4-1).

A fordulás után hamar szépített a Minnesota. Kallmann a 49. percben közelről vágta be a labdát (4-2). Alig telt egy négy perc, a túloldalon is esett egy gól! Az 53. minutumban a meccs második tizenegyesét is a hazaiak végezhették el, ezt pedig Tierney értékesítette (5-2). Ezzel kialakult a végeredmény is, ismét simán kapott ki a Minnesota. Győzelmével a New England 3 pontos, a United azonban továbbra is nyeretlen, Érdekesség, hogy összességében a góloktól eltekintve nem játszott alárendelt szerepben a Minnesota, sőt, a második félidőben nem csak több helyzetük is volt, akárcsak a szünet előtt, hanem többet is volt a vendégeknél a labda. De mindhiába, nem tudott élni igazán a lehetőségeivel a Minnesota. Igaz, így is lőtt két gólt az újonc, inkább a kapott gólok számával volt ismét gond. Természetesen sokat tett a két hazai büntető is.

New England Revolution – Minnesota United 5-2 (4-1)
Gólszerzők: Agudelo (4., 41.), Kamara (21.), Nguyen (32. – büntetőből), Tierney (53. – büntetőből), ill. Warner (15.), Kallmann (49.)

IMG_20170325_234411

New Yorkban nem bírták egymással a felek (forrás: twitter.com/MLS)

A Minnesota vendégszereplése után a New York Red Bulls meccse következett. A metropolisz csapata az eddig nem valami jól teljesítő Real Salt Lake csapatát fogadta. A bajnoki gól nélküli döntetlennel ért véget, azonban mindkét együttesnek volt lehetősége, igaz, a hazaiak a kaput sem találták el az első félidőben. Összességében mezőnyben a vendégek fölé tudott nőni a Red Bulls, ám ez nem volt elég a három ponthoz, viszont a New York-i együttes maradt veretlen, míg a Salt Lake nyeretlen.

New York Red Bulls – Real Salt Lake 0-0

Nagy Dávid