Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: A véghajrában egyenlített Belgium! – videóval

A Roberto Martinez által irányított belga labdarúgó-válogatott a Michael Skibbe vezette görög nemzeti csapatot fogadta. A mérkőzésnek a Brüsszelben található King Baudouin Stadion adott otthont. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 03. 25. 222728

Az összecsapás első komolyabb momentumára közel negyed órát kellett várni, amelyet a hazaiak javára jegyezhettünk fel. A 13. percben egy beívelést követően Marouane Fellaini fejelt nem sokkal a kapu fölé. A 33. minutumban ismételten a belga “óriás” veszélyeztetett, akinek azonban ekkor sem sikerült bevenni az ellenfél hálóját, mivel Kapino óriási bravúrral szögletre tudta paskolni a léc alá tartó játékszert. 

A fordulást követően gyakorlatilag rögtön meg is tört a gólcsend, ám nagy meglepetésre a vezetést nem az első félidőben komolyabb ziccereket kidolgozó belgák szerezték meg, hanem az addig még helyzetet sem kialakító görögök. A 46. percben Tachtsidis fejelte a labdát Mitroglou irányába, aki ezután senkitől se zavartatva a hálóba lőtt. A 65. minutumban megfogyatkozott a vendég csapat, miután Felix Brych játékvezető felmutatta a második sárga lapot Tachtsidis számára. Sokáig úgy tűnt, a görög együttes emberhátrányban is begyűjtik a három pontot, azonban a 89. percben Mertens beívelése után Romelu Lukaku volt eredményes. A 90+5. minutumban újabb piros lappal sújtotta a görögöket Felix Brych, Tzavellas szintén úgy járt, mint csapattársa, Tachtsidis, azaz őt is két sárga lappal állították ki. 

Belgium – Görögország 1-1 (0-0)
Helyszín:
King Baudouin Stadion, Brüsszel
Gólszerzők: Lukaku(89.) ill. Mitroglou(46.)
Sárga: Fellaini(40.), Mertens(60.), Witsel(72.), Lukaku(90+5.) ill. Tachtsidis(29.), Tzavellas(42.), Samaris(73.), Kapino(90+4.)
Kiállítás: – ill.
Tachtsidis(65.), Tzavellas(90+5.)

Belgium: Courtois – Alderweireld, Ciman(Mirallas 84.), Vertonghen – Chadli, Fellaini(Dembelé 66.), Witsel, Nainggolan, Carrasco – Mertens – Lukaku. Szövetségi kapitány: Roberto Martinez. 

Görögország: Kapino – Torosidis, Manolas, Sokratis, Tzavellas – Tachtsidis, Samaris – Mantalos(Zeca 84.), Fortounis(Tziolis 67.), Stayflidis – Mitroglou(Vellios 90+2.). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe. 

https://www.youtube.com/watch?v=DzHR74R4Ii8

A H-csoport jelenlegi állása:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 03. 25. 224400