Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Hát ez sima volt… – VIDEÓVAL

Portugáliában diadalmaskodik a válogatott? Sok szurkoló ezt várta a meccs előtt, még többen úgy voltak vele, semmi esélyünk, s inkább a portugáloknak szurkoltak…A helyszínen háromezer magyar ment ki Lisszabonba buzdítani focistáinkat, így Franciaország után Portugáliát is meghódították drukkereink. Sajnos a válogatottól nem ugyanazt a játékot kaptuk, mint az előző évben, viszont a szív a helyén volt, az egész találkozón végig küzdöttek, de kidomborodott a nagyobb tudás. Ráadásul a hazaiaknál játszott az Aranylabdás, aki gyönyörű gólokat szerzett.

mlsz.hu-2mlsz.hu

Lengyel – magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát. Tartja a mondás, s ezért a szurkolók bíztak benne, hogy Marciniak játékvezető ezen az esten elnéz egy – két dolgot a mi játékosainknak, s esetleg egy – egy gyengédebb portugál belépést meg lappal jutalmaz, ezzel is segítve hozzá fiainkat a hőn áhított egy ponthoz. A hazaiaknál Cristiano Ronaldo természetesen a kezdőben kapott helyet, s szurkolóink itt is bíztak benne, hogy a tavaly nyáron látott csárdását újra bemutatja a pályán egy-egy magyar gól után. A mieinknél többen hiányoztak a tavalyi Eb-csapatból, igaz a kezdőcsapatból csak az újonc Vinicius és Gyurcsó nem utazott Franciaországba. A védelem lett kissé megbolygatva, hiszen a válogatottságot lemondó Király Gábort a tartalékja Gulácsi Péter váltotta, az Eb-n is sérült Fiola Attila helyére Bese Barnabás, a sérült Guzmics Richárd és a szintén visszavonuló Juhász Roland helyére az újonc Vincius és a baloldalról behúzódó Kádár Tamás került, Kádárt pedig Korhut helyettesítette a balon. Igaz Vinicius inkább Kleinheislert váltotta, hiszen az eltiltott középpályás helyett lett ő a kezdőcsapat tagja. Storck a biztosra ment öt védőt nevezett a kezdőcsapatba. Idegenben jó az x, főleg, ha az az Európa – bajnoknál van.

mtimti.hu

A huszadik percig láthattuk Storck kapitány kiválóan megszervezte a védelmet az elmúlt két hétben, ugyanis a válogatott fellépés miatt két hét szünet volt az NB I-ben. Hogy hol? Igen a magyar NB I-ben, ahonnan összesen Vinicius és Gera személyében két játékos kezdett… Viszont a huszadik percben megköszönhettünk Ronaldonak, hogy nem érezte a kaput. A korábbi Barcelona játékos Ricardo Quaresma (aki szintén a Sporting neveltje, egyszerre indult meg Ronaldoval a pályafutása, de ő többször visszaesett) beadott a bal oldalról, az üresen lévő Ronaldo pedig a kapu mellé fejelt. A stadionban és a tévé előtt is mindenki már a kapuban látta. Annak ellenére, hogy öt védővel kezdett a csapatunk, a támadást sem adtuk fel, többször próbáltak gyors ellentámadást indítani fiaink, Szalai hiába küzdött elől egyedül, többször felzárkóztak hozzá a társak. A 32.percben megszerezte a vezetést Portugália. Szép támadás végén, André Silva a kapuba talált. Cristiano Ronaldo passza után Guerreiro futott el a bal oldalon, védőink az Aranylabdásra figyeltek így Silva könnyedén passzolhatott a kapuba. A 36.percben már kettővel mentek a hazaiak. A teljesen szabadon játszó Cristiano Ronaldonak sarokkal tette vissza André Silva, s a Real Madrid támadój tizenhat méterről ballal kapásból bevágta a jobb alsó sarokba. A 40.percben előbb Quaresma jobb oldalról jövő beadására vetődött ki jól Gulácsi, majd Ronaldo ollózott a magyar kapushoz. Eddigre kiderült, hogy hiába az öt védő, lehet, hogy ha egy pontot akarunk szerezni tízzel kellett volna kezdeni. Itt már azt vártuk mikor jön a szünet, hogy akkor a kapitány rendet tegyen a fejekben. Az első játékrészben más már nem történt, így a szünetre két gólos hazai vezetéssel vonulhattak be a csapatok, de azt érezni lehetett, hogy a portugálok más szintet képviselnek, mint a mieink.

uefauefa.com

A szünetben Storck mester szerkezetet váltott, a három középső védőből lehozta Lang Ádámot, s helyére a jobb oldalra beküldte Lovrencsics Gergőt. A Fradi középpályása egyelőre klubcsapatában is csere, ennek ellenére tőle várta a megváltást a kapitány. Dzsudzsák pedig behúzódott Kleinheisler helyére, úgyhogy megtörtént az amit a meccs előtt jósoltunk, hogy elképzelhető ő fog ott szerepelni. Az 58.percben kiderült Marciniak nem olyan jó barát, hiszen Dzsudzsákot miután fellökték továbbot intett, igaz szerencsére nem lett belőle nagyobb portugál lehetőség. A 64.percben miután Lovrencsics felvágta Quaresmát ígéretes helyről (mintegy 18 méterről) rúghatott szabadrúgást Cristiano Ronaldo, s ha ő onnan szabadot rúg… Meglett a harmadik portugál gól is. Bal oldalról kissé kiszorítva, a kapu bal oldalába lőtt. Ekkor kínunkban mosolyogtunk egy kicsit mikor eszünkbe jutottak Fernando Santos szavai, hogy erősebbek vagyunk Svájcnál. Ugye az tudjuk, hogy ők megverték a portugálokat? Ráadásul Svájc veretlenül vezeti is a csoportot. A portugál csapat erősségéről sokmindent elmond, hogy a 83.percben beállt Moutinho majdhogynem bármelyik ország válogatottjában kezdett volna, míg náluk csak tartalék. A 88.percben láthattuk az első igazán veszélyes magyar lövést, Bese cselezgetett, s 19 méterről lőtt, épp csak elkerülte a kaput. A 89.percben Lovrencsics középre adott Szalai visszagurította Pintérnek ő viszont szemben a kapuval nagyon fölé lőtt.

Portugália – Magyarország 3-0 (2-0)
Lisszabon, Estádio da Luz. Vezeti: Szimon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Andre Silva (32.p), Cristiano Ronaldo (36.p), Cristiano Ronaldo (64.p) ill. –
Sárgalapok: – ill. Dzsudzsák (61.p), Gera (76.p), Kádár (83.p)
Kiállítva: – ill. –

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma, André Gomes (Pizzi 87.p), William Carvalho, Joao Mário (Joao Moutinho 83.p) – André Silva (Bernardo Silva 67.p), Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang (Lovrencsics szünetben), Vinícius, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Á., Gera (Pintér 87.p), Gyurcsó (Kalmár 69.p) –  Szalai Á. szövetségi kapitány: Bernd Storck

https://www.youtube.com/watch?v=AZ7xX5wQAaM

https://www.youtube.com/watch?v=N4S7Ntlr0Xg

https://www.youtube.com/watch?v=UJXSbfuk2bI#action=share

A csoport állása 5 forduló után:

1. Svájc 5 5 0 0 10:03 15
2. Portugália 5 4 0 1 19:03 12
3. Magyarország 5 2 1 2 8:06 7
4. Feröer-szigetek 5 1 2 2 2:08 5
5. Lettország 5 1 0 4 2:09 3
6. Andorra 5 0 1 4 1:13 1

Endrődi Dávid