Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átadták az új ZTE-stadiont

A szlovák DAC és az osztrák Sturm Graz részvételével három csapatos torna keretében átadták az új ZTE-stadiont, melyet stílszerűen a házigazda zalaegerszegiek nyertek meg.

zaol-1zaol.hu

Zalaegerszegen nem teljesen új stadiont építettek, hanem felújították irodaépületeket, a kiszolgáló helyiségeket, az éttermet, a ZTE-shopot és a VIP-páholyokat. A játéktér 105×68 méteres lett, a nézőtéri élményt fokozza a HD-felbontású új eredményjelző is. A nézőteret is kibővítették, így 11 200 néző befogadására és nemzetközi mérkőzések lejátszására alkalmas a stadion. A klubvezetők remélik, hogy hamarosan újra a Fradit, az Újpestet és a többi NB I-es csapatot fogják fogadni a jelenlegi másodosztályú ellenfelekkel szemben. A stadion felújítása elég hosszúra sikeredett, hiszen a  stadionrekonstrukciós program  keretében még 2002-ben kezdődtek  meg a  felújítási munkálatok. Ám véglegesen csak most fejeződött be, hiszen az utolsó ütem  több mint egymilliárd forint  értékben kormányzati   forrásból valósult meg.

zaol-2zaol.hu

A megnyitó ünnepség után jöttek a kupameccsek, melyek alapján a ZTE az első, a Sturm a második, a DAC pedig a harmadik helyet szerezte meg. A szlovákoknál pályára lépett a korábban a Vidiben és a Puskás Akadémiában négy NB I-es meccsig jutó Kocsis Gergő, a holland utánpótlásban nevelkedő, az ottani élvonalban bemutatkozó, de gyökeret nem eresztő Vida Krisztofer. A korábban óriási tehetségnek tartott a Győr megszűnése után az elmúlt másfél évben az MTK, a Sion, a Slask Wroclaw együtteseiben szereplő Mervó Bence ellenben sérült, így ő nem játszott. A klub vezetőedzője a korábbi Fradi-edző László Csaba, aki pályafutása során irányította a skót Heartsot is, az ugandai válogatottat, pár napig a Sopront, illetve fél évig az MTK kispadján is ült.

ZTE FC–DAC (szlovákiai) 1–0
ZTE FC: Fadgyas – Angyal, Kovács G., Forgács, Nagy T. – Ágoston D., Kretz – Szatmári I., Oláh, Ekker – Paudits
DAC: Tofiloski – Kosorin, Michalík, Kocsis G., Németh Zs. – Lupták, Kontár Z., Vida K., Sarr, Brasen – Mészáros A.
Gólszerző:
Oláh (36.)

ZTE FC–Sturm Graz (osztrák) 1–1
ZTE FC:
Szappanos – Angyal, Kovács G., Polényi, Deutsch – Patvaros, Bedi – Babati, Végh, Szatmári L. – Bobál G.
Sturm Graz: Gratzei – Stankovic, Zulechner, Piesinger, Potzmann – Gruber, Spendhofer, Huspek, Chabbi, Dobras – Kienast
Gólszerző: Bobál G. (1.), ill. Kienast (23.)

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Sturm Graz 0-0
DAC
: Tofilovski – Zivkovic, Michalik, Kocsis, Németh – Aluku, Ljubicic – Sarr, Vida, Pacinok – Mészáros.
Sturm: Lück – Potzmann, Spendhofer, Schutz, Schmerböck – Gruber, Stankovic, Piesinger, Dobras – Zulechner, Alar.

Endrődi Dávid