Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai hozta a drámát!

Mintha déjá vunk lett volna… Magyarországnak Norvégián keresztül kell az Eb-re jutnia. Másfél évvel ezelőtt a felnőtteknek sikerült, s ma abban bíztunk, hogy az U17-esek is megtudják csinálni. Az utóbbi évek legtehetségesebbjének tartott korosztály (mégha pár magát újságírónak valló személy ebben kételkedik is) nagy esély előtt állt. Utoljára ráadásul az 1989-esek voltak képesek Európa-bajnokságra kijutni az U17-es korosztályban. Később ők ugyebár vb-bronzot szereztek.

u17_6Fotó:mlsz.hu

Egy magyar csapat ahol olyan játékosok játszanak, akik többek között az Ajax, a Salzburg, a Benfica, a Stoke City kötelékébe tartoznak. Bízzunk benne, hogy megállják a helyüket külföldön, s pár éven belül nem az NB I-ben (vagy még lejjebb) próbálnak majd bekerülni valamelyik magyar csapat kezdőjébe. Bernd Storck szövetségi kapitány is a helyszínen tekintette meg a találkozót, talán az új “Kleinheislert” vagy Nagy Ádámot leste, hogy ki lehet az aki pár éven belül a nagyoknál is bevetésre kerülhet. Az oroszok ellen két fantasztikus gólt szerző Szoboszlai ha bekerül a klubcsapatába, hamar a felnőtt válogatottban találhatja magát. A 21.percben ő veszélyeztetett egy kiváló lövéssel, mely sajnos nem találta el a kaput. Mind a két csapat több ügyes megmozdulást mutatott be, de az utolsó pillanatban mindenhol hiba csúszott, így nagy helyzet viszont nem alakult ki egyik kapu előtt se, tehát a kapusoknak bravúrt nem kellett bemutatniuk.

A második félidő óriási magyar helyzettel indult. Schön szép labdáját Tímári szelídítette meg, a Puskás Akadémia játékosa fordulásból, 14 méterről a bal alsót vette célba, de Christiansen szögletre mentett. Ott lógott a magyar gól a levegőben, de a norvégok kiválóan védekeztek. Egyszer csak még mi örülhettünk a döntetlennek, hiszen egy óriási védelmi hiba után Larsen szerzett labdát, középre játszott, éppen Botheim elé, aki 5 méterről lőhetett, de Ásványi hihetetlen bravúrral szögletre mentett. A 83.percben pedig jött a jól koreografált dráma! Amikor az ellenfél már nem tud válaszolni meglőttük a győztes gólt! Kovács cselezgetett a jobb oldalon, visszagurított Szoboszlainak (ki másnak?), aki 20 méterről kilőtte a jobb felső sarkot! Sokan a jövő Dzsudzsákját látják benne, ráadásul a cikk elején írtuk, hogy akár pár éven belül ő lehet a válogatott egyik vezére! Ezzel a góllal válogatottunk kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra!

Norvégia – Magyarország 0-1 (0-0)
Telki, vezette: Kennedy (északír)
Gól: Szoboszlai (83.p)
Sárgalapok: Stenevik ill. Bolla, Mocsi, Szoboszlai

Norvégia: Christiansen – Kalsaas (Rimestad, a szünetben), Sandberg, Rosler, Uran – Waagan, Hove, Ugland, Stenevik – Haland (Botheim, 51.), Larsen (Daland 76.) Szövetségi edző: Erland Johnsen
Magyarország: Ásványi – Kovács K., Mocsi, Bolla (Opavszky, a szünetben), Majnovics – Schön, Csonka, Szoboszlai, Csoboth – Szerető (Szendrei 72.), Tímári. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán

Endrődi Dávid