Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: A Sopron fél lábbal már a négy között

A harmadosztályból az NB II-be vágyó Budafok meglepetésre a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutott, korábban többek között a Videotont is búcsúztatta, ma pedig a másodosztályú Sopron várt rá. A Budafoknál több ismerős arcot is felfedezhettünk, a vezetőedző Prukner László a Kaposvár és a Fradi egykor trénere, míg a játékosok közül Grúz Tamás, Csizmadia Csaba, Oláh Lóránt és Pölöskey Péter is megfordult a zöld-fehéreknél.

17203088_312007869202197_2396158680523490450_nKép forrása: Budafok Facebook

Tehát Budafok – Sopron, mely most még harmadosztályú csapat küzdelme a magasabb ligában szerelővel, hiszen a Sopron NB II-es. Viszont, ha minden a budafokiak terve szerint alakul jövőre már mind a ketten egy osztályban fognak játszani. A hazaiak mindent meg is tettek eddig annak érdekében, hogy feljebb jussanak, hiszen az őszi gyengébb kezdést kiváló tavasz váltotta, s már meg is előzte a tavaly még NB II-es Szigetszentmiklóst. Igaz a hétvégén csak döntetlent játszottak, mely következtében az SZTK már újra lőtávolban van, de első a bajnokság. S ezt el is mondták Budafokon, számukra nem a kupa az elsődleges, de szeretnének tovább jutni, hogy utána végre összemérhessék tudásukat a Ferencvárossal. Na jó egyelőre mind a két csapatnak tovább kell jutni, hiszen a Fradi is még a Diósgyőr ellenében ki kell, hogy vívja az elődöntő jogát, de Budafokon abban bíznak, hogy idén még egy első osztályú csapat el fog hozzájuk látogatni, s az a Fradi lesz. A hazaiak ezért a legerősebb kezdőcsapatukat küldték pályára, míg a kispadon a kevésbé ismert játékosok ültek, igaz közülük Illés Dávid és Ihrig-Farkas Sebestyén is játszott az NB I-ben. Utóbbi ráadásul megfordult az olasz Parmánál is. A Sopron is majdhogynem a legerősebb kezdőjével kezdett, igaz a kapuban újra Gelei Vince védett, aki korábban a Budafoknál is megfordult. Gelei követné édesapja útját, hiszen a Jászberény jelenlegi edzője korábban az NB I-ben éveket védett, s a válogatottnál is szóhoz jutott. Vince jelenleg 23 éves, tavaly a legjobb NB III-as kapusnak választották, s a szezon elején vele kezdődött a Sopron kezdőcsapata, de pár hiba után kikerült, helyettese Heinrich Márk élt a lehetőséggel. De a kupában továbbra is Gelei az elsőszámú cerberus.

A 27. percben aztán előbb egy szöglet után Csordás Szabolcs fejesét óriási bravúrral védte Szabó Balázs, majd a budafoki védők szabálytalansága után jöhetett a büntető, melyet Kapacina Valér a korábbi Honvéd nevelésű középpályás váltott góllá. Így az első játékrész soproni előnnyel zárult.

A második félidőben a 78.percben újabb soproni gól született. A szintén korábbi Honvéd-nevelésű Erdélyi László kapott egy hosszú indítást, Szabó nem érte el így a csatár az üres kapuba lőtt. A 92.percben még összejött a szépítés a Budafoknak, egy korábbi Fradista összjáték után. Csizmadia beadásába Pölöskey tette bele a fejét, így megszerezve a szépítő találatot, de a visszavágó nehéz lesz, hiszen a Budafoknak idegenben kellene kiharcolnia a továbbjutás legalább két gólt szerezve.

Budafok – Sopron: 1-2 (0-1)
Gól: Pölöskey (92.p) ill. Kapacina (27.p), Erdélyi (78.p)
Sárgalapok: Vaszicsku, Vég ill. Csordás, Fazakas

Budafok: Szabó B. – Vég, Csizmadia, Vaszicsku, Grúz- Margitics (Fekete 82.p), Kovács D., Veszelinov – Oláh, Pölöskey, Vankó (Patkós 82.p) vezetőedző: Prukner László
Sopron: Gelei – Fazakas, Sifter, Póti, Németh – Csordás Sz., Nagy P., Kapacina (Deme 82.p), Garda (Fehér Z. 72.p), Gyürki (Soós 60.p) – Erdélyi vezetőedző: Supka Attila