Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Látványterv: Bemutatták a Hertha BSC új stadionját – videóval

Új otthont kap a német főváros, Berlin élvonalbeli csapata, a Hertha BSC, melyet honfitársunk Dárdai Pál irányít. A klub csütörtökön hozta nyilvánosságra a látványterveket. A mostaninál kisebb, de hangulatosabb, és jövő-orientáltabb stadion terveit láthatjuk.

gyi_513329812_1456945185-768x432

A Hertha BSC otthona az 1936-os olimpiára készült, jelenleg pedig 74445 néző befogadására alkalmas. Legutóbb 2006-ban újították fel, akkor, amikor a labdarúgó-világbajnokság fináléjának – Olaszország-Franciaország – helyszínéül szolgált. Otthona a DFB-Pokal (Német Kupa) fináléjának, illetve itt rendezték a 2014/15-ös BL-kiírás döntőjét, az FC Barcelona és az olasz Juventus összecsapását. Egy hatalmas múlttal rendelkező legendás létesítmény, melyet a Hertha BSC nem tud kihasználni.

Dárdai Pál csapata csupán bérlő, ugyanis a stadion városi kézben van. A felek között 2025-is szóló megállapodás van papírra fektetve, a klub célja pedig az, hogy mire ez a kontraktus lejár, a Hertha BSC saját tulajdonban lévő arénával rendelkezzen. Ennek tervei kerültek bemutatásra csütörtökön. Az új létesítmény nem kerülne távol a jelenlegitől, és közel 20 ezer férőhellyel kisebb, de fenntarthatóbb, és kihasználtabb lehetne, mint a jelenlegi. Az Olimpiai Stadiont ugyanis nem tudja megtölteni a Hertha BSC, melynek mérkőzésein átlagban 50 ezer néző foglal helyet a lelátón. Ez azt jelenti, hogy a lelátó kihasználtsága csupán 64 %-os. Az a szám a Bundesligában páratlanul kilóg a sorból, ugyanis az élvonal csapatait, és stadionjait nézve 92 %-os létesítményi kihasználtságról beszélhetünk. Idén csak a Dortmund és a Bayern München ellen volt telthát, illetve a DFB-Pokal fináléjára várható. Továbbá sokszor elhangzott már a hangulat, miszerint a futópálya és a stadion kialakítsa miatt az atmoszféra, így a biztatás csorbát szenved.

Íme az új létesítmény látványtervei