Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Létfontosságú három pontot szerzett a Debrecen

Az előző idényben is ebben a párosításban a kiesés elől menekülő csapat játszott a bronzéremért küzdővel. A helyzet nem változott, csak felcserélődtek a szerepek. A korábbi sikercsapat Debrecen egy esetleges vereséggel illetve diósgyőri győzelemmel ismét kieső helyre csúszhatott volna vissza. A Vasasnak is fontos volt a győzelem, hiszen az előtte három ponttal lévő Honvéd illetve az azonos egységet gyűjtő Ferencváros este egymással játszik, így az egyiket beérhetné a másiktól pedig meglóghatna.

vasas-debrecennso.hu

A harmadik percben már egy óriási debreceni lehetőség adódott, a válogatott keretből visszatérő Hangya Szabolcs óriásit hibázott Szuk meglódult elvitte Danilovics mellett, az U19-es nemzeti csapatból visszatérő Kleisz Márk viszont önfeláldozó módon belevetődött az üres kapuba tartó labdába. Apropó válogatott a meccset a szövetségi kapitány Bernd Storck is megtekintette, hiszen a hazaiaktól többen is a bővebb keretének tagja, Berecz és Hangya már be is mutatkozott nála. A vendégektől ezt Holman Dávid mondhatja el, mármint, hogy keret tag, Portugáliába is elutazott, de ő még nem játszott a nemzeti csapatban. Nem láttunk rossz első félidőt, helyzetek mind a két kapu irányába kialakultak, de a legnagyobb lehetőségből megszerezte a vezetést a Debrecen. Az addig is veszélyesen játszó venezuelai válogatott Feltscher kevergetett a jobb oldalon, majd Tőzsérhez passzolt, aki huszonkét méterről, a kapu bal oldalába lőtt. A 37.percben Danilovics – bravúr, Remili 23 méteres szabadrúgását védte a szerb kapus. A 41.minutumban a Vasas kapusa Nagy Gergely is megmutatta miért fizetik. Szatmári fejelt hat méterről, Nagy azonban óriási vetődéssel kitolta a léc alá tartó labdát. Egy perccel később ismét a debreceni portás bizonyította jogosságát az egyes mez birtoklására Gaál Bálint lövése után. A 44.percben Szuk beadásába Burmeister rosszul ért bele, méghozzá annyira, hogy a kapuban kötött ki a labda – öngól. A 45.percben tizenegyest rúghatott a Vasas méghozzá Ádám Martin, aki magabiztosan értékesítette azt, így szünetben 2-1-es debreceni vezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elejétől a Vasas volt fölényben, viszont igazán kapura veszélyes lehetőséget nem tudtak kialakítani. Oenning mester ezért próbálta átalakítani a csapatát. A szünetben beálló Király Botond után a 60.percben Murka Benedek is beállt. A 71.minutumban Kulcsár Tamás pedig Kleisz Márkot váltotta, így egy újabb csatárt küldött pályára a német tréner egy középpályás helyére. Ráadásul Kulcsár a nyáron még Debrecenben edzett. (az ellenfélnél az ellentétes utat bejáró (Könyves Norbert is cserként állt be). A 77.percben jött a hőn áhított egyenlítés. Remili szögletére Vaskó érkezett kiválóan, s hat méterről pedig a léc alá fejelt. A korábbi Vasas támadó Könyves pedig a 83.percben újból előnyhöz juttatta új kenyéradóját amikor is a bal oldalról indulva a teljes Vasas-védelmet megbolondította, majd tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. A hosszabbításban helyzet itt, helyzet ott, előbb Király bombázott a kapu mellé, majd a túloldalon Könyves előbb lerázta Burmeistert, majd centikkel tekert a bal alsó sarok mellé. Gól több már nem született, így a Debrecen nagyon fontos három pontot szerzett.

Vasas – Debrecen 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Ádám (11-esből 45.p), Vaskó (77.p) ill. Tőzsér (27.p), Burmeister (öngól 44.p), Könyves (83.p)
Sárgalapok: – ill. –

Vasas: Nagy G. – Burmeister, Vaskó, Risztevszki – Kleisz (Kulcsár 71.p), Berecz, Manjrekar, Hangya – Gaál (Murka 60.p), Ádám (Király szünetben), Remili vezetőedző: Michael Oenning
Debrecen: Danilovics – Osváth, Mészáros, Szatmári, Ferenczi J. – Jovanovic, Filip, Tőzsér, Holman (Könyves 66.p), Feltscher (Sekulic 84.p)- Szuk (Handzic 72.p) vezetőedző: Leonel Pontes

Endrődi Dávid