Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: Harmadosztályú csapat a négy között

Mióta kiejtette a Videotont a Budafok, újabb élvonalbeli áldozatra vadásznak, de eddig nem sikerült, hiszen előbb az Érd, majd a Sopron került az útjukba. Most viszont már összejöhet, hiszen az előnyben lévő Sopront idegenben győzte le 2-0-ra így bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

17352161_314882525581398_1278218914243206601_nA kép ugyan nem a mai meccs után készült, de hasonló lehet az öröm a Budafoknál (Budafok Facebook)

A legnagyobb meglepetést az NB III-as Budafok szerezte az idei Magyar Kupa kiírásában, hiszen harmadosztályú csapatként bejutott az elődöntőbe. A Sopron az előző héten 2-1-re győzött Budafokon, így óriási előnyben várta a párharcot, hiszen ha véletlenül 1-0-ra ki is kaptak volna ők mentek volna tovább. A Budafok viszont okvetlenül az elődöntőben szeretett volna jutni (amellett, hogy az NB III-ból is fel akarnak jutni az NB II-be), s már a hetedik percben Kovács Dávid révén vezetést szerzett.  Majd a 44.percben a korábbi válogatott védő Csizmadia góljával már kétgólos előnybe került, és így a szünetre továbbjutásra állt. Előnyét a második játékrészben is megtartotta, így hatalmas meglepetésre bejutott az elődöntőbe, ahová a Fradi a Mezőkövesd után este még az Vasas-Újpest párharc győztese kerülhet, így teljesülhet az álom, még egy élvonalbeli csapat látogathat a Promontor utcába.

Endrődi Dávid