Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stadionépítés: Friss hírek és képek Kaposvárról

Jpi82LYGSzeptemberben kezdődtek a Rákóczi Stadion rekonstrukciós munkálatai, mára pedig már látványosak a változások. A klubvezetéstől megtudtuk, hogy a munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, a kivitelező tájékoztatása szerint tartani tudják a május 7-re kitűzött átadási dátumot. A jelenleg a Cseri úti pályán játszó csapat így akár még az idei szezonban visszatérhet a 480 millió forintból felújított modern, és környezetbarát létesítményébe.

A munkálatok gőzerővel zajlanak, a mögöttünk álló héten pedig jelentősen változott a cukorgyári gödör látképe. A stadion teljes világítását lecserélték, a régi oszlopokat leszerelték, majd eldöntötték, a pálya négy sarkában pedig új oszlopok emelkedtek ki a földből tetejükön az új lámpatestekkel, melynek fényereje alkalmas lesz az esti közvetítésekhez. A nyugati oldali főlelátó teljes egészét befedik, a tetőtartó vasszerkezet jó ütemben készül, ahogyan az új illemhelyiségek is. A klubház teljes egészében megújul, az egész keleti oldalt befedik. A belső helyiségeket és az öltözőket felújítják, a játékos kijáró mögött pedig helyet kap egy „mix zóna”. Megújulnak a vizes-blokkok, valamint teljes gépészeti cserén megy keresztül a létesítmény. Bevezetésre kerül a cukorgyári biogáz, melynek segítségével olcsóbb, környezetbarátabb, és fenntarthatóbb lesz a stadion üzemeltetése. Kibővül az első emelet egy plusz helységcsoporttal, elkészül a mozgáskorlátozott feljáró és illemhelyiség. A média munkatársai új, minden igénynek megfelelő sajtóhelyet kapnak. A VIP pedig a második emeletre költözik a stadionirányítással együtt. Utóbbiban kialakításra kerül egy melegkonyhás helyiség.

A két kapu mögötti lelátó megmarad jelenlegi állapotában. Annak felújítása, befedése és székezése, az eredményjelző cseréje magasabb osztályba lépés esetén jöhet szóba a korábbi terveknek megfelelően.

20170401_083554

20170401_090339

20170401_082248

20170401_085744

20170401_090324